BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 23 juni 2009

Hjärtläkaren...

Idag var det dags igen för besök till hjärtläkaren. Först vägning, mätning... Leo väger nu 5040 g och har gått upp nästan 200 g sen den 10/6 (i Lund) men längden är oförändrad (64 cm). Huvudomfånget var 39 så det hade ökat marginellt. Äntligen är han över 5 kg åtminstone!
Syresättningen var som vanligt och blodtrycket var helt ok. Sen till ultraljudet...

Först gick ul bra, han var lugn och allt såg bra ut, sen tyckte läkaren att det hade blivit en liten försämring i shunten (högre hastighet på blodet vilket innebär att det är lite trängre). Han ville oxå kolla lite extra på lungartärerna, för han tyckte att det var lite trängre i den ena, men här någonstans slutade Leo att samarbeta! Han var vrålhungrig och då tar det tid att få honom lugn... Det enda positiva med att han blev så hiumla ledsen var att läkaren fick se hur han såg ut då (han blev rödblå över hela kroppen).
Läkaren var nog lite stressad för Leos ul drog ut på tiden och han hade ngt han ville se på som inte gick att se eftersom Leo var så ledsen så när jag frågade honom om intyget till Leo (ang vårdbidrag) så menade han på att det kommer när det kommer. Jag försökte lite fint säga att fk ville ha in det innan den 28:e men han menade på att så kunde de inte göra... Aja, sköterskan som var med skulle se till att han fixade det!
Börjar ju bli lite stressigt nu... Vill inte behöva börja om med att skicka in papper osv...
Efter besöket hos läkaren var det besök hos dietisten och summa sumarum av det blev att vi ska börja med gröt, smakportioner, frukt mm... Allt som han vill ta i munnen är en bonus!

När vi kom hem så gjorde jag lite maizenagröt och testade att ge honom strax innan 12-målet. Det gick förvånansvärt bra! Han tog flera skedar och det var inte mycket till grimaser! Foton finns i bilddagboken... :-)

Nu ligger han och sover gott i soffan. Jag och Max ska strax iväg till bvc för 2½ årskontrollen. Håller på att tvättar min andra maskin och har hängt ut den första. Det är underbart väder ute idag! Det bästa av allt e att det ska fortsätta ett par dagar nu...

0 hade något att säga!: