BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

onsdag 27 oktober 2010

Sjukdomar och isolering..

Nu börjar vi se ljuset i tunneln vad gäller Leos sjukdomar. Vattkopporna är intorkade och nästan försvunna. Ögoninflammationen var antagligen ingen inflammation utan ett virus som satt sig på ögat. Max har likadant. De får lite "gojs" i ögat någon/några gånger om dagen och det är bara i ena ögat. Det ska försvinna snart, man måste bara tvätta/torka ögonen ett par gånger per dag med vatten och skölja bort viruset.

När jag ringde och sjukanmälde Max på dagis pga hostan, som är riktigt jobbig, så fick jag reda på att det börjar gå kräksjuka på småbarnsavdelningarna. Så nu håller vi definitivt Max hemma tills vi åker med Leo till Lund. Det är bara 1½ vecka nu. När vi är i Lund kommer Max bo hos farmor och farfar de 2-3 dagarna vi är i Lund. Då finns det inget hinder för honom att gå på dagis.

Nu återstår det bara att försöka aktivera honom, vilket inte är det lättaste. Han vill ju att det ska hända saker i stort sett hela tiden. Tyvärr funkar det inte, så tv:n får tyvärr stå på en hel del... Men han är jättego mot Leo, de kramas och pussas massor under dagarna. =)

Tyvärr lär Max tycka att det är tråkigt att inte få träffa sina kompisar. Som tur är vet han att han måste stanna hemma eftersom han har sin hemska hosta. Hade han inte haft den så hade det nog varit mycket jobbigare.

Det är synd att han ska bli lidande för att Leo ska hålla sig frisk. Han förstår ju inte hur viktigt det är att Leo är frisk. Som tur är så är det "bara" 1½ vecka till. Sen kommer det en period mellan kateteriseringen och operationen men vi hoppas att det blir en väldigt kort tid. Vi är också väldigt försiktiga med var vi åker och vem vi träffar. Leo får inte följa med på något såvida det inte är till sjukhuset. Imorgon ska han röntga magen, behöver jag säga att jag kommer att vakta som en hök så att han inte är för nära någon som är förkyld!

Max´s hosta är verkligen ihärdig, han har hostat i säkert 1 månad. Den är värst på natten, under dagen är den inte så farlig. Inatt vaknade han av att han hostade så att han nästan kräktes. Väldigt obehagligt naturligtvis. Sen hostade han riktigt ordentligt en bra stund efter det. När han sen väl somnade så sov han gott och slapp hostan, så resten av natten var lugn. Jag vet hur jobbig sådan hosta är, jag får samma typ. Den håller i sig hur länge som helst och när man hostar så gör det ont nere i bröstet, halsen känner man inte av så värst mycket. Det känns lite som om man hostar upp lungorna... Obehagligt och jobbigt! Så jag vet hur han känner sig, stackaren. Han har fått Lepheton eftersom den är "starkast" och i och med att den är morfinbaserad så hoppas jag att den ska lindra ordentligt. Nackdelen är att jag helst bara ger den på kvällen. Jag gav den på morgonen för ett halvår sen när han sen var på dagis och de hade reagerat på att han hade varit ovanligt slö...

I måndags gjorde vi inte något speciellt, mös mest framför tv:n och spelade lite spel. På kvällen när vi såg CSI så gjorde syrran oss uppmärksamma på att det faktiskt snöade ute. Det föll rätt så mycket snö och stora fina flingor! Mysigt som bara den tycker jag., syrran var inte lika road...

Igår var jag lite sugen på att baka. Eftersom Max tycker det är skoj så passade vi på att baka två sorter när vi ändå var igång. Först gjorde vi kolakakor och sen gjorde jag choklad- & cheesecakemuffins. Speciellt kolakakorna var väldigt uppskattade av syrran! =)

Idag har vi inget speciellt som vi ska göra. Det kommer en tjej och köper Max´s bumbo som bara står här hemma och "skräpar". Satte in den, gåvagnen och gåstolen på blocket. Bättre att få lite för dem än att bara slänga dem.

3 hade något att säga!:

Anna sa...

Snubblade över din blogg! Vilka fina barn du har!
Jag bloggar främst om vårt liv som inte blev som vi tänkt oss, om vår dotter med Downs syndrom.

/Anna

Bloggmamman sa...

Ja, hoppas verkligen ni får hålla er friska nu så kat:en blir av! Vi har haft en månad snart i isolering, men förhoppningsvis ger den ju resultat och då är det ju värt det! Men kan tänka mig att storebror kan bli lätt uttråkad förstås! Då kanske vi ses i Lund, tror nämligen vi är kvar där minst en vecka och när ska ni dit? Vi åker på söndag eftermiddag om allt går som det ska!Kram Emma!

Jessica o Emilia sa...

Det är aldrig skoj med sjukstuga - hoppas ni friskar på er o att allt går bra med Leo.

Tänkte passa på att fråga hur det är med svärmor din, jobbar hon inte mer? Har inte sett henne sen i somras.

Kramar från oss