BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 11 oktober 2011

Ultraljud gånger 2..

Jaha, idag har det hänt lite saker.
Jag vaknade vid 7,30 i morse av att Leo var ganska stånkig. Han hade det tufft med andningen så jag kallade på sköterskan för att se om vi kunde göra något för att underlätta för honom. Hon såg till att han fick sin kissemedicin och så höjde vi syrgasen lite. Eftersom det brukade komma mest i dränet på morgonen så har han samlat på sig under natten.

Efter morgonens kontroller som var ungefär som igår så kopplades Leo ur och vi gick ut och åt frukost. Andningen var fortfarande ganska ansträngd men ändå något bättre. Efter en stund så satte vi på syrgas i grimman i näsan och det hjälpte nog ytterligare lite. Vi satt en lång stund ute i lunchrummet för han hittade en bok som han bläddrade länge och väl i.

Vi hann inte mer än att komma in på rummet så kom en sköterska och meddelade att vi hade en tid för bukultraljud kl 11 borta i huvudblocket. Så vi hann bara vara inne på rummet en stund innan vi gick iväg igen..
Det är första gången sen operationen som Leo är iväg från avdelning så han tyckte det var fint att få åka lite längre än vanligt.

Ultraljudet gick jättebra, han är alldeles för duktig för att vara 2½. Läkaren sa att det fanns mycket vätska i buken. Hon undrade om man hade försökt tappa ut den men som vi sa så har de velat undvika att tappa, de ser hellre att han kissar ur sig vätskan. Det är ingen lösning att tappa ur vätskan för då har man inte tagit hand om orsaken till problemet...
Allt annat såg bra ut sa hon. Lever, njurar och urinblåsa såg bra ut. Hon skulle gå igenom bilderna en gång till sen skulle hon prata med läkarna här.

När vi kom tillbaka så kopplade vi in honom och sen fick han mat. På eftermiddagen kom en av läkarna här och gjorde ett ♥ultraljud. Hjärtat såg bra ut, det pumpade som det skulle och läckaget i klaffen var som innan. Ändå så är det något som gör att vätskan i buken inte försvinner. Hon sa att om det inte blir bättre och vätskan inte försvinner så kan de bli tvungna att göra en hjärtkateterisering för att se så att trycket i lungorna är ok. En ♥kat är det enda sättet att kolla så att lungtrycket är som det ska.

Efter denna operationen så är cirkulationen rätt så beroende av att trycket i lungorna är som det ska eftersom blodet rinner passivt mot lungorna.
Som vi förstod det så vill de helst undvika att behöva göra en ♥kat och om de behöver göra en så verkar det som att de vill vänta till de har dragit det andra dränet. Så länge som det går framåt med dränet (dvs att vätskan minskar hela tiden) så vill de avvakta och försöka få ett resultat med kissemedicinerna.
Som hon sa så vill de väldigt gärna hitta varför bukomfånget inte ändrar sig nämnvärt...

Känns ju bra att kunna sätta läkarna i arbete... ;-)
Läser lite efter frukosten
Idag fick bebisen och ♥katten vara med i sängen en liten stund!
Han fick in ett gäng roliga bilar!

0 hade något att säga!: