BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 4 oktober 2011

Litet fartgupp...

Morgonens kontroller visade att han hade gått upp ett par hekto i vikt men magen var lika stor som igår.. Vi gick ut i lunchrummet och åt lite frukost, yoggi funkar bra som frukost. Efter frukosten så gick vi den sedvanliga rundan nere i ljusgården och tittade på fiskarna. Sen upp igen och så gick vi runt på avdelningen, bara vi inte gick in på rummet...

Läkaren som rondade var ny för veckan och det var inga direkta nyheter. De ska sätta in Prednisolon för att se om det hjälper mot vätskan. Han får den i 3 dagar som jag förstod det, sen trappar de ut den igen.

Syster hade bestämt sig för att få ut mig från sjukhuset så vi åkte till Nova. Vi gick runt där ett par varv och naturligtvis så lyckades jag hitta lite till ungarna... Leo fick en jättemjuk gosig jacka och Max fick en skitsnygg väst. När vi körde tillbaka så körde vi inom McD. J ville prova deras nya burgare.

Allt hade gått bra under dagen, de hade haft det lugnt och skönt. Nu ikväll så blev Leo frånkopplad vid 19-tiden och vi gick ut och gav honom lite mat. När jag lyfte över honom till stolen så tyckte jag att det var något som lät, ungefär som vätska under plåster, lite skvalpande eller knastrande. Men jag tänkte inte så mycket på det, mina skor knarrar och Leo gnisslar tänder ibland...

Vi gick en runda nere i ljusgården sen ville Leo in i lekrummet och när jag skulle lyfta ur honom så hörde jag ljudet igen och märkte att ljudet kom från dränet som satt i höger lunga. Det hade läckt en hel del vätska ur det under dagen och nu lät det flera gånger så vi gick och kallade på sköterskan. Vi gick in på rummet så länge och satte oss och mös i fåtöljen. Leo började bli lite "stånkig" så jag kopplade in syrgasen. Sköterskan kom in och tittade/lyssnade och gick sen och ringde jourläkaren.

Jourläkaren som kom är nog den med mest erfarenhet på detta stället, en underbar människa. Hon lyssnade och sa att dränet hade glidit ut så de fick ta och plocka ut det. Förbandet som sitter över dränet är ganska kletigt och gör nog lite ont att ta av så Leo blev ledsen. Det är en av de första gångerna som jag har sett honom reagera ordentligt, annars ligger han bara och tittar. Hon rev av förbandet rätt så snabbt, bästa sättet är ju att göra det snabbt. Sen drog hon ut dränet och satte steri-strip över. Sen var det över.

En stund efter så kom röntgen och tog en bild. När nattpersonalen kom så visade jag de att det läckte lite ur såret så de satte på ett absorberande förband som de väger imorgon.

En hjärtläkare kom in och sa att bilderna visade en liten luftspalt och lite vätska i lungsäcken. De ska göra en ny röntgen imorgon bitti och visar den samma, dvs inte mer vätska så kanske de låter bli att sätta ett nytt drän...

Syster hade bakat frukostbullar!! ♥
Mys
Dränet som hade halkat ur position
Efteråt, steri-strip på
Eftersom det fortsatte att läcka vätska så fick han ett absorberande förband.

0 hade något att säga!: