BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

måndag 3 oktober 2011

Söndag

Idag har det inte hänt så mycket. Morgonens kontroller visade att magen hade minskat något i omfång och att han hade gått ner lite i vikt. De tog även ett sk. extremitets-EKG (elektroder på handlederna och fotlederna) för att se så att hjärtat håller rätt rytm. Det togs lite blodprover också, bla PK (ett koagulationsprov eftersom han får Waran).

Han blev frånkopplad så att vi kunde gå och äta frukost. Idag slank det ner 1.5 dl yoggi utan problem. Vi har kommit fram till att vi tar det väldigt lugnt när vi ger honom mat, så kanske det slipper att komma i retur...
Vi hann sen med den sedvanliga turen ner till ljusgården och fiskarna. Där sitter han ett tag och tittar, sen ska vi upp igen. När vi kom in på rummet igen så satte vi oss på mattan på golvet och lekte med bilar. Sen utmanade jag honom lite så att han fick gå från mattan till sängen. 3-4 steg utan problem.

Idag fick vi trevligt besök av gamla vänner till familjen, systers gudföräldrar. Vi har inte träffat de på ett tag så det var skoj. Det är längesen de såg Leo.

På ronden berättade läkaren att de får avvakta lite med en av kissemedicinerna eftersom Leo låg lågt i salterna. Salterna i kroppen behövs för att njurarna ska arbeta effektivt. Eftersom han låg lågt på salterna så jobbar njurarna sämre vilket i sin tur gör att han inte kissar ur sig ordentligt.
Det är viktigt att ha en bra saltbalans i kroppen för att allt ska fungera optimalt. Leo är tydligen ganska svårbalanserad, så nu låg han lågt i natrium. Vi har fått in 2 stora sprutor med sk addex natriumklorid som vi har gett under dagen.

I eftermiddags fick vi honom att äta nästan en halv burk mat och dricka lite vatten. Han är dålig på att dricka nuförtiden. I början drack han bra eftersom kissemedicinerna gjorde honom törstig, men nu har kroppen vant sig så han blir inte lika törstig längre.
Vi de tre tillfällena som han har varit frånkopplad så har vi lyckats få i honom hyfsat med mat. Bara en halvtimme efter att han hade ätit maten så åt han en deciliter yoggi, som han själv frågade efter...
Ikväll fick han fruktpuré och det gick ner fint.

Vätskan i ena dränet har börjat ändra färg, från ljusgult till ljusrött (tänk ljus hallonsaft!). Naturligtvis blir jag lite nojjig direkt.. men vi kom fram till att så länge det inte är rent blod så är det ingen fara. Men vi ska ha koll på det. Ska komma ihåg att fråga läkaren imorgon.
Än så länge kommer det lite för mycket i dränen för att de ska vilja plocka bort dem. Det ändras inte så mycket från dag till dag. Det känns som att det kan ta sin tid innan han slipper dränen. Vi har ställt in oss på 3 veckor till åtminstone.

Det har gått lite framåt idag också. Han har gått ner i vikt, magen har minskat och han har börjat röra mer på sig. Sen kräker han en del igen, men det får vi ta nu. En del beror mest troligt på magen. Han är väldigt glad och börjar bli "sig själv" igen.

Fiskarna i entrén (en Doris!)
Leker med bilarna
Rittavlan är skoj också
Leo har fått en egen omvårdnadsgrupp, "det får alla som ligger här länge"...

3 hade något att säga!:

Jaana Alvesparr sa...

För en som sitter på utsidan är det intressant att få titta in i er annorlunda vardag och att få ta del av den. Tänker på er och håller tummarna för allt positivt Kram Jaana &Peter

Emma (Trinity´s mamma) sa...

Oj, är ni i Lund.
Hoppas det går bra där uppe.
Vi ska vara på mottagningen 9,45, vi kanske ses. Lär väl bli e runda på 67:an med.

Mickis.H sa...

Har testat att mixa maten men hon vägrar. innan har jag mosat det lite för hon ska ha lättare men det går inte heller.
Hon kan svälja några bitar ex majs och makaroner men sen är det stopp.
Saker som smälter i munnen går bättre, har upptäckt cheeseballs och kinder maxi choklad.
Det är bara att öva och öva så ska det väl gå tillslut :)

Härligt att Leo börjar bli sig själv igen och att det går framåt. Hoppas vätskan minskar i dränen snart så han får bli av med dom.
Kramar till er