BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 25 oktober 2011

PK, Röntgen..

Gårdagen var riktigt lugn och skön. Morgonkontrollen var bra, magen ungefär som vanligt och vikten likaså.
Framåt lunch kom C & J in med sin prins. Det är skönt att sitta och snacka med dom. Jag och C satt och snackade halva dagen.
J kom med lunch på eftermiddagen, kebabrulle. Så gott. Söndagen gick fort. Vi fick reda på att Leo skulle röntgas som i morse (mån) och sen fick vi se hur vi skulle gå vidare med att avveckla syrgasen.

I morse blev vi väckta 7,50 av personal från labb som skulle ta prover på Leo. Eftersom han inte har någon CVK så vill de ta PK-värdet kapillärt (stick i fingret) och det är bara personal från labb som får göra det på barn. Det är väldigt känsligt för "nersmutsning". Leo hann knappt vakna innan det var dags att sticka. Han sa inte ett pip när de stack och hon fick snabbt tagit både PK och syra-bas (för att kolla saltnivåerna i kroppen).
Eftersom de kom så tidigt så hade vi lite tid på oss att morna oss innan vi skulle till röntgen.

Leo låg kvar och tittade på "apan" och jag hann med att äta frukost och platta håret innan vi gick till röntgen.
Idag var det inget roligt alls med röntgen. Han var lite ledsen när han låg på rygg, sen när han skulle ligga på sidan ville han inte alls så vi fick vara 2 om att hålla honom så att han låg stilla.

Jag fick fint besök av C sen som varnade för att hon tänkte bjuda på tårta i eftermiddag eftersom hon fyllde år.
På ronden idag så var det inte så mycket att prata om. Läkaren hade inte fått röntgensvaret än men syra-basprovet var bra. Han skulle dra ner lite på salterna eftersom de värdena var bra. Innan har han varit svårbalanserad med salterna. Det kanske börjar stabilisera sig nu när de har dragit ner på det vätskedrivande.
Läkaren skulle prata med Leos hjärtläkare om att det kanske bör göras ett bukultraljud i slutet på veckan för att se hur mycket vätska det finns kvar.

J hann knappt in på rummet innan J och C kom över med prinsen och 4 stora bitar cheesecake. Jättesmarrigt var det! Vi satt och pratade ett tag sen skulle de köra hem! Vilken födelsedagspresent: kvälls- och nattpermis!
Läkaren kom in när vi satt och åt och berättade att röntgen såg i stort sett likadan ut idag som den har gjort de 3 senaste gångerna! Alltså händer det inte så mycket med vätskan... Det är ingen höjdare eftersom det verkar som att det kan ta väldigt lång tid innan vätskan är borta! 

Vi var lite trötta idag så vi gick och lade oss. Leo somnade i sin säng och jag och J somnade i min säng. Skönt med lite mys! Jag brukar sällan kunna sova mitt på dagen men idag gick det bra när älsklingen låg bredvid! ♥

Det tar på krafterna att vara ifrån varandra så länge. Vi ses på dagarna men på kvällen åker han hem till Max. Jag längtar till jag får sova i min egen säng igen, till vi får sova tillsammans!

Läkaren var inne i eftermiddags och nämnde att PK-värdet var högt idag, 4,6. Leo bör ligga mellan 2,5-3,5 så 4.6 är högt. Så därför hoppade de över kvällsdosen och så ska de ta nytt prov imorgon. Sköterskan berättade sen för mig att Waran verkar med 48 timmars fördröjning. Det kan förklara varför värdet var högt idag. I förrgår kväll så kräktes Leo bara 5-10 minuter efter att han hade fått sitt Waran så jag hörde med sköterskan om han skulle behöva ny dos. Hon konfererade med läkaren som bestämde att han skulle få en ny dos, inte hel utan en halv eller 3/4-delar, jag kommer inte ihåg vilket. Antagligen så kräkte han aldrig upp medicinen så han fick för mycket. Samtidigt kunde läkaren inte chansa eftersom han hade haft en hög risk för proppbildning om han inte hade fått sitt Waran... The lesser of two evils!

J åkte strax efter 16, eftersom han skulle till tandläkaren. Jag och Leo har haft en lugn eftermiddag och kväll. Vi har myst mycket. Han har velat sitta i mitt knä och gosa mycket och det är så härligt.

Han kräkte ner sig ordentligt i eftermiddags så idag fick han sin första ordentliga dusch sen operationen! Jag passade på att tejpa om syrgasgrimman också så under duschen fick han vara utan grimma helt och vila näsan.

Imorgon är det 6 veckor sen Leo skrevs in i Lund!

Finingen utan syrgasgrimman
Nyduschad!
Välkammad!
Vi skulle mys i mammas säng!
Busungen! ♥

0 hade något att säga!: