BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fredag 21 oktober 2011

2 dagar...

Igår morse hade vi tid på röntgen redan 7,50 så det blev en tidig morgon. Jag hade inte sovit så värst bra under natten så jag var grymt trött. Röntgen gick bra, bara lite protester när han var tvungen att ligga på sidan.

När vi kom tillbaka så gjorde vi morgonkontrollerna. Magen var 1 cm mindre så det fortsätter på rätt håll. Sen togs det lite prover. Vi provade att ge Leo lite yoghurt till frukost men vi hann inte långt innan han kräktes och det var riktigt slemmigt så vi gav upp och bestämde oss för att ge sondnäring istället. Det är dumt att ge i munnen om vi vet att det leder till kräkningar.

På ronden så var det en annan läkare som tur var. Han förklarade att röntgenbilden såg ungefär likadan ut som senast och att det därmed blev flytt till Hbg under dagen. Jag kände på mig det så jag var förberedd. Han förklarade att om vi var det minsta oroliga så kunde vi ringa till avdelningen när som helst. Eftersom Leo behöver syrgas så blev det ambulanstransport.

Helt plötsligt blev det lite bråttom och jag skulle bort till Ronald och duscha så jag gick iväg. Det var sagt att ambulansen från Hbg skulle komma vid 13 så vi packade ihop det mest på rummet på avdelningen så länge. Ronaldstädningen slapp jag... =)

Det dröjde till strax innan 14 innan ambulansen kom så vi passade på att snacka lite skit med våra "grannar" så länge.
Leo fick sitta högt upp på britsen och det såg ut som en kungatron. När vi gick så stannade hela personalen till och skulle vinka hej då. Han har varit rätt så poppis på avdelningen... =)

Han tyckte det var ganska häftigt i ambulansen, där fanns en del att pilla på. När vi kom fram hit till barnavdelningen så dök det upp flera kända ansikten på en gång. Vi fick samma rum som när vi låg inne här första gången...
Nästan på en gång så kom alla "kändisar" in. Det var sköterskan som vi ättränade med, dietisten så klart, hjärtsköterskan, sköterskorna som hade hand om honom, avdelningsläkaren och lite senare på kvällen även hjärtläkaren. När J väl kom så stannade han bara en kort stund eftersom vi var ganska trötta och urlakade efter de senaste dagarna.
C, som vi lärde känna i Lund, kom in och vi satt och snackade en bra stund. Det är skönt att kunna snacka med folk i samma situation.

Klockan var 22,50 när jag släckte lampan, det är längesen jag la mig så tidigt. Jag somnade snabbt men natten har varit sådär. Rummet i Lund var mycket bättre isolerade så jag har hört en massa ljud under natten och vaknat en 4-5 ggr. Leo har sovit gott, han vaknade bara en gång tidigt i morse och var törstig.

I morse hade vi tid för ultraljud av hjärtat 8,45. Vi blev väckta vid 8 så vi kunde göra morgonkontrollen först och få mediciner. Vikten var ner idag igen och magen 1 cm mindre igen! Syresättningen låg på 95%! Jätteskönt.

Hjärtläkaren ville göra ett ordentligt ultraljud för att få en egen uppfattning om hur det ser ut nu efter operationen. Han förklarade att efter denna operationen så finns det alla möjligheter för Leo att kunna bli "fullsaturerad" dvs att ligga över 95%. Nu ligger han runt 90% med syrgas men det kan ta lång tid innan kroppen har vant sig vid den nya cirkulationen.
Hjärtat såg bra ut, klaffen som de reparerade såg fortsatt bra ut. Aortaklaffen läcker lite mer än innan operationen men hjärtläkaren trodde att det skulle gå tillbaka med tiden. Han kunde se att det fanns vätska i buken men inte hur mycket. Det ska göras ett bukultraljud om 1-2 veckor för att se så att vätskan försvinner.

Läkaren var nöjd med hjärtat och behöver inte titta mer på det förrän om 2 veckor. Fram till på söndag ska vi inte ändra något vad gäller mediciner eller syrgas. På måndag ska det tas en lungröntgen och ser den bättre ut så ska vi börja prova utan syrgas ett par timmar åt gången för att se hur saturationen ser ut då. Han vill att Leo ska ligga över 90% utan syrgas. De ska även börja att trappa ner på kissemedicinerna på måndag.

Idag blev jag "utsparkad" i det fina vädret av J. Jag behövde handla lite saker och hade först tänkt åka till MAXI, men J tyckte att jag skulle gå ner till OJ! istället. Med facit i hand så var det en bra idé för det var skönt med en promenad och det var varmt och fint ute.

Jag hade skrivit ett bättre blogginlägg innan men något gick fel och det försvann... =( Detta inlägget känns mest som ordbajseri... Blä. Lite bilder kanske kan muntra upp lite.

Mys med pappa
Hur kan man motstå denna sötnosen?
På båren
Sitter som en kung!
Busar i Hbg...

0 hade något att säga!: