BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

onsdag 26 oktober 2011

Tisdagen..

Morgonkontrollerna idag var som igår, i stort sett oförändrade. Det har stannat av lite nu känns det som.
Det togs ett EKG på morgonen och det togs ett stick i fingret för ett nytt PK-värde.

Han är en riktig pajas mot sköterskorna. Han lindar sköterskorna runt sina lillfingrar och är bara så oerhört go, så det verkar inte störa honom att ligga här... ;-)
På ronden idag bestämde läkaren att de skulle prova att höja det vätskedrivande som han får i PVK:n för att se om det kan ge effekt på vätskan i buk och lungor. Nu har han bra värden i saltbalansen så då fanns det utrymme att höja lite. Det ska tas nya prover på torsdag.

Jag frågade även om Max, om läkaren trodde att han smittade, men eftersom han har ätit antibiotika sen i onsdags så var det ingen fara nu!

Äntligen fick jag träffa Max igen. Jag fick en lång kram när de kom. Äntligen var vi samlade alla 4 igen! Max försökte krama Leo men Leo ville INTE! Det är inte lätt. Max ville krama Leo och leka med honom men Leo ville inget. Stackars Max förstår ju inte varför... Max är väldigt känslig för tillfället, han blir ledsen eller arg för minsta lilla och det tar nog ett tag innan han blir sig själv igen. Det är en stor omställning det här, mamma, pappa och lillebror har varit iväg i 6 veckor...
Vi får försöka ha så mycket tålamod som det går nu.

J och Max åkte iväg vid 14-tiden och strax efter fick vi reda på att Leo skulle på bukultraljud kl. 15,10. Det var sagt idag eller imorgon så det var skönt att det blev av idag. Leo var jätteduktig på ultraljudet och det var ganska snabbt avklarat. Den som gjorde det förklarade lite snabbt att det såg mycket bättre ut och att det var inte jättemycket vätska. Hon skulle rapportera till läkaren här.

Läkaren kom in senare och meddelade att det såg bra ut. På ena sidan hade vätskan minskat från 7 cm till ca 4 cm och på den andra sidan från ca 5 cm till ca 3 cm. Så på två veckor har det ungefär halverats.


Nu i kväll har vi tagit det lugnt. Det blir mycket Nicke Nyfiken och en hel del mys.
Nu är det redan onsdag så nu ska jag avsluta här.. Leo vaknade och var jätteledsen!

EKG-dags
Skön stil..
Leo har stämplar över hela kroppen från sköterskornas pennor
Äntligen fick vi träffa Max igen!
Mina ♥!
Dags för ultraljud av buken


0 hade något att säga!: