BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

torsdag 13 oktober 2011

Onsdag...

Leo vaknade vid 1 inatt och var ledsen. Han lät lite snörvlig och täppt i näsan så han fick först lite koksalt i nösan och sen en stund senare lite näsdroppar. Det tog ett tag innan han lugnade ner sig och han ville att jag skulle ligga hos honom så jag låg och mös med honom till han somnade igen, då var klockan strax efter 2..

Så även om vi sov till 8,20 i morse så var vi lite trötta. Hans andning var mycket bättre och lugnare i morse som tur är. Kontrollerna visade bra, han hade gått ner ett hekto. Jag glömde att mäta bukomfånget innan frukosten så det var en halv cm större, men det kan ju ha berott delvis på frukosten.

På ronden i förmiddags var det inte något nytt. De funderar fortfarande lite på vad som gör att vätskan i buken stannar kvar. Det kommer hyfsat lite i dränet nu så om det inte har kommit mer till kl 6 imorgon och röntgen i morgon bitti visar bra så drar de dränet imorgon... Så from kl 6 imorgon bitti är han fastande, ifall de vill dra dränet.
Jag blev väldigt överraskad när jag hörde att de ville dra dränet redan. Jag är försiktigt optimistisk, som alltid!
Eftersom han har haft dränen så länge så skulle han få plasma idag. När han har dränen så förlorar han mycket vätska, som ska ut, men då följer även antikroppar med och proteiner, som behövs fyllas på.

Det visade sig även att hans CRP, som var något förhöjt för 2 dagar sen, var ännu lite högre idag. (Ca 50-55 för 2 dagar sen, ca 65-68 idag. Kommer inte ihåg exakta siffran.)
Det tyder på att det kan vara en infektion på G, men hans vita blodkroppar är bra och ingen feber i sikte. De vill sätta in antibiotika men de ville först ta en blododling för att få ett bättre svar. Så de tog en odling via CVK:n men eftersom det kan vara kontaminerat så tar de en ny odling imorgon om de drar dränet. Jag misstänker att eftersom det sätts vätska (albumin, plasma bla) via CVK:n så kanske de inte får ett bra svar på odlingen.

Leo har varit pigg och glad idag och gått lite till och från vagnen. Som vanligt har vi tagit våra turer ner i ljusgården och tittat på fiskarna. Han har lekt mycket med sina bilar idag och då vill han gärna sitta upp i sängen.

Det känns skönt att de håller sån koll på honom hela tiden, att de vill se att det händer något med vätskan i magen. I början kändes det som att de bara avvaktade hela tiden men de har sagt att det tar tid.
En av läkarna sa att om det inte löser sig med magen så blir det nog en kateterisering för att se så att det inte är för högt tryck i lungorna. Är det för högt tryck i lungorna så får blodet från undre delen av kroppen svårare att rinna ut i lungorna. Blodet rinner dit men det "släpper" en del vätska på vägen som då kan hamna i buken.

Som det ser ut nu så gör de inte någon kateterisering förrän tidigast i slutet på nästa vecka. Så jag hoppas att det försvinner innan dess...

Bus
Plasmacoctail

0 hade något att säga!: