BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

söndag 9 augusti 2009

Söndagsutflykt...

Idag har vi varit på utflykt hela familjen för ovanlighetens skull! Och så underbart härligt det var att komma ut bland folk och känna sig halvt normal igen... För tyvärr så är det ju inte så normalt med matdropp och knapp på magen, ja inte ens kräkningarna varje måltid (i stort sett) är ju normala...

Det slår mig lite då och då att jag tror inte att jag har fattat vidden av Leos "handikapp". Kanske fel att kalla det ett handikapp men på sätt och vis är det ju det... Han kommer aldrig att ha samma kapacitet som ett friskt barn... Men det som är den stora utmaningen nu är att få honom att inse att mat är gott, dvs äta via munnen! Det är inte helt lätt faktiskt. Ett par teskedar kan gå ner men sen verkar det som om det tar stopp... Dessa teskedar tar ca 20-25 minuter att få ner eftersom han bara klarar ca 1/5-dels tesked i taget. Plus att han ofta kräks någon gång under tiden, pga att han har svårt med sväljandet... Jag försöker ge honom lite mat var dag i munnen, men jag måste erkänna att vissa dagar så orkar jag inte med att kämpa med honom. Jag tycker synd om honom, jag vill att han ska tycka att mat är gott, inte kräkas av det!!

Annars känns det som om att han utvecklas dag för dag nu, nacken blir starkare och starkare och nu kan vi börja träna honom på mage igen! Han har ju en del att ta igen eftersom han inte fått ligga på mage sen i början av juli...

Nu tillbaka till dagens aktiviteter... Vi åkte till Örby idag, hela lilla familjen. Fortuna FF hade familjedagarna och Jockes kompis son spelade idag så vi åkte dit. Max älskar ju att spela fotboll så vi tänkte att det kunde vara skoj för honom oxå.
Det var längesen jag var på Örby, det var innan Fortuna var bildat, då Jocke spelade i Listorp... Då var man därute rätt ofta...
Det var massor med folk på Örby idag. Lag från knattar upp till 10 åringar från hela stan och i närheten... Med föräldrar, och far- och morföräldrar osv... Var jätteskoj att se.
Max tyckte det var skoj och visade glatt upp Leo för alla som ville se... ;-) Leo var helt nöjd i sin vagn... =)

Vi stannade där så att Leo fick 12-målet där sen åkte vi hem, då hade vi ändå varit där i 2½ timme och det var faktiskt Max som ville åka hem... =) Jocke skulle inom och jobba ett par timmar så vi släppte av honom, han hade ställt bilen där på vägen till Örby...

När vi kom hem fick Max fruktsallad och Leo fick mat. Efter att Max ätit så var han helt speedad. Det var fullt ös på honom fram till att Jocke kom hem efter 18... Precis som om han inte vågade slappna av för då skulle han riskera att somna... När Jocke kom hem så grillade vi och sen gick han ut och skulle klippa gräset. Jag skulle försöka få Max i säng... Inte så lätt till en början men sanrt så var det ok. Efter att ha gjort honom i ordning, borstat tänder, sagt gonatt till alla så valde han boken "Jamen Benny". En bra bok enligt mig för den är inte så lång... =)
Efter den så somnade han rätt så fort så trött var han verkligen... Blev ju sent igår och visserligen sov han ända till 8 idag men han hade ändå sömn att ta igen.

Imorgon är det måndag igen. Jocke jobbar och jag är hemma med båda ungarna. Max går ju bara tisdag till torsdag, men denna veckan e lite speciell, för denna veckan börjar han på 3-5 års avdelning istället... Jag kommer sakna hans fröknar, för de är jättegoa... Jag tror att Max kommer tycka det är skoj att börja på en avdelning med större barn. Han sover ju inte middag längre och det har han varit ensam på avdelningen att inte göra... Huvudsaken är att han polare Williot följer med, för de leker så himla bra! Han klarar sig utan W men det är hans bästa kompis, det säger han själv! =)

Det blev en lång blogg idag, lite djupare än vanligt...

0 hade något att säga!: