BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 1 november 2011

Syrgasfri, mys och krupp!

I morse blev vi väckta "redan" halv 8. De skulle ta ett nytt blodprov (PK) och sen var det inte lönt att försöka somna om. Kontrollerna var bra, vikten ner 3 hg och magen var en halv cm mindre. Syresättningen låg på 91-92% så vi stängde av syrgasen helt.

Idag var det dags för dagis igen för Max så J kom in på förmiddagen först så vi kunde umgås lite i lugn och ro. Jag behövde kramas lite.

På ronden fick vi reda på att PK idag låg på 2.2 mot 2.8 igår. Eftersom läkarna vill att han ligger mellan 2,5-3,5 så var det lite lågt. Jag fick reda på av en sköterska här att det är en fördröjning på effekten av Waran på 48 timmar så jag förstår varför det var lågt idag. I förrgår hade han en dålig dag, han kräkte en hel del!

Vi hade av syrgasen från halv 9 på morgonen till halv 2, när det var dags för mat i knappen. Vi tog en syresättning innan vi kopplade in honom och då låg han på 91% så det var faktiskt över förväntan. Sen hade han syrgas fram till ca 16 innan vi kopplade ifrån den igen. Vi har inte märkt något på honom att han inte har haft syrgas och det är ett bra tecken.
Jag kopplade på syrgasen igen vid 21, det är dumt att låta kroppen jobba för mycket nu. Klarar han sig på dage så är det ett bra steg framåt.

J åkte hem och hämtade M från dagis sen kom de in igen. Vi har haft en lugn och skön eftermiddag. Leo har varit på bra humör och han blir inte lika arg på M längre. De lekte riktigt bra idag.

När J och M hade åkt hem så kom syster på besök. Hon kom direkt från Malmö och var ganska slut, men efter lite potatissallad och rostbiff så blev hon nog lite piggare! Eller så var det det faktum att hon bar på och gosade ordentligt med Leo för första gången på 7 veckor... =)

Leo sov en liten stund i eftermiddag, det blev bara ca 15 minuter för sen vaknade han när sköterskan gav honom Furix. Han verkade rätt så pigg i kväll men slocknade som en stock redan vid halv 8 ikväll.

Han vaknade nu vid 22 och hade lite hosta, det tog bara ett par hostningar innan vi enades om att det var krupphosta. Sköterskorna var redan inne hos oss eftersom de skulle ge sista dosen Furix för natten. Så läkaren tillkallades och instämde med oss att det var krupphosta. Hon tyckte inte heller att det var så farligt så hon tyckte att det räckte med 4 puffar kortison. Eftersom de hade en likadan Vortex som vi har hemma, och tom en mask med anka på som vi har hemma, så gick det utan problem att andas i den.

Nu har han somnat igen och jag hoppas att han sover gott i natt!

Världens finaste Max! ♥
Prutt på magen var skitskoj!
Leo har pusslat mycket idag! Jättekul att se när han fattar hur han ska göra.
Djur i bur? ♥


0 hade något att säga!: