BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

torsdag 10 november 2011

Framsteg!

Det har varit en rolig dag idag! Leo har gjort framsteg på matfronten.

Kontrollerna i morse var som vanligt. Vikten var ett hekto upp. Vi fick in frukosten, yoghurt, som han åt hyfsat snabbt. J kom in tidigt idag så det hjälpte nog lite. På ronden så var det inga överraskningar. De skulle kontakta habiliteringen så att vi får en tid innan jul. De behöver få träffa honom igen för att se var han ligger i utvecklingen nu.

Vi har fått nya direktiv från dietisten, hon vill att han får i sig ca 5-600 ml i knappen varje dygn. Sen får vi dela upp det på 100-100-300 eller 200-300 osv. Sen ska han få frukost och 2 mål mat (helst vanlig mat!). Vi har satt upp ungefärliga tider eftersom jag gärna vill ha det strukturerat.

Idag fick han köttgryta till lunch och det var kanske inte riktigt bra för honom. Han åt lite potatis och sen fick jag mixa köttet men han åt inte så jättemycket. Han var mer intresserad av att leka...

Vi har haft mycket besök idag. I morse kom syster inom ett tag, sen kom farmor och vid lunch hade vi besök av C och N. Leo har haft fullt upp och lekt en massa idag. Han har gått en hel del också, bra träning för hans små "kyllingaben".

Ikväll var det beställt kycklingpytt till honom och han åt faktiskt riktigt bra. Han åt potatis och kyckling och fick ärtor som jag hade tagit bort skalet på. Det är svårt att uppskatta hur mycket men det kan nog ha varit åtminstone ett par matskedar! Det var andra barn ute så det var en del störningsmoment men han var superduktig. Jag trodde inte att han skulle äta så bra och pytten var perfekt mat för honom. Lagom stora bitar och lätt att tugga och svälja.

Ikväll lyckades Leo dra ut nålen i handen som sattes igår... Så det blev ny EMLA och en ny nål, denna gången i armvecket! Två gånger har han lyckats dra ut den i handen. Förhoppningsvis ska han snart slippa nål överhuvudtaget.

I morgon går "vi" ner på 2 doser Furix per dygn, morgon och kväll. Jag hoppas verkligen att det funkar som det ska... Efter ronden imorgon ska vi åka hem över dagen... Det ska bli så härligt att få hem Leo i några timmar!

Jag var lite orolig eftersom jag tyckte att han hade kissat dåligt idag. Men efter att bytt blöja nu vid midnatt så rättade allt till sig! Skönt. Det sista vi behöver är att han börjar kissa mindre..

Äter fraskuddar
Han chockade med att sova middag idag.
Så ska inte nålen sitta...
Äter kycklingpytt!

0 hade något att säga!: