BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 1 november 2011

Ett steg framåt!

I morse var vi vakna hyfsat tidigt. Kontrollerna gick bra, syresättningen låg bra så vi skruvade ner syrgasen till 0,25 l. Vikten var ungefär som igår och magen hade gått ner ytterligare en halv cm. Nu är han nere på 48 cm! (Vi vet inte vad den var som störst, men den har varit uppe i minst 55 cm...)

De satte en ny nål i armvecket på honom igår och den kunde de använda idag när de skulle ta nytt PK, så han slapp stick i fingret.

Vi hade tid på röntgen kl.10 så vi var där i god tid, och fick vänta 10 min efter utsatt tid innan de släppte in oss.. Röntgen gick bra, han blev inte så ledsen denna gången.

Tillbaka på rummet så fick han mat. En stund senare kom C med N. De skulle vara här hela dagen och satt hellre inne hos oss än i lekrummet! J och M kom strax innan lunch och i och med det så höjdes stämningen och ljudnivån snabbt..

Eftersom det var en så pass dålig dag igår matmässigt (mycket kräkande) så bestämde jag mig för att ge allt i knappen idag för att få en bra dag och det har lyckats. Inte mycket kräkande idag.

Ronden kom in och berättade det efterlängtade resultatet av röntgen: äntligen såg man en förbättring på lungorna. Det var fortfarande vätska i lungorna, mest i den högra, men det var en förbättring mot de 4 senaste plåtarna.

Det behövdes! Nu hoppas vi bara att det ska börja gå på rätt håll med medicinerna också så att de kan skära ner på Furixen (den intravenösa kissemedicinen). Syrgasen kan vi förhoppningsvis koppla bort helt inom några dagar, så det är Furixen som håller oss kvar här.

Sköterskorna har tempat Leo ett par gånger under dagen och han var som mest uppe i 38,3 så febern var inte helt borta förrän nu ikväll, då tempen var 36,9. Nu hoppas vi att den är borta helt. Skulle den gå upp till över 38,5 igen så ska det tas blod till en odling.

Jag har haft en mysig dag med bra resultat! Jag blev bjuden på smarrig lunch och hade trevligt sällskap hela dagen. Äntligen fick vi ett bra resultat av röntgen.
Skön stil när han leker..

Lite annorlunda stil..

0 hade något att säga!: