BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

söndag 6 november 2011

Lördag..

I morse var det väckning vid 8 igen, sköterskan kom in med medicinerna och skulle ta ett nytt PK. Nu är det lätt gjort att ta från nålen i armen så vi slipper att sticka honom i fingret. Kontrollerna var som vanligt idag, vikten går fortsatt ner, hoppas det stannar av snart så att han inte går ner för långt... Har ingen aning om vad han egentligen väger nu. Jag hoppas att han inte går för långt under de 10 kilona som vi lyckades få upp honom i!

Egentligen var det meningen att jag skulle iväg och träna idag, men vid en snabb koll i morse så var gympan inställd... Typiskt! Nu hade J och M skyndat hit i onödan. Jag bestämde mig för att köra hem ändå och ta en powerwalk runt byn, så jag fick lite motion ändå. Innan gympade jag 2 ggr per vecka, nu har jag gått 7-8 veckor utan någon motion...
Jag körde hem och bytte om och gick ut på min runda. Jag hade egentligen tänkt gå hela byn runt (ca 9-10 km) men jag orkade "bara" med 6 km, sen var jag ganska mör i benen. Jag hade säkert kunnat orka med resten av rundan men då är risken att jag hade tyckt att det var tråkigt och jag vill inte att träning ska vara tråkigt!

Jag hade 2 timmar för mig själv sen var det dags att köra till sjukhuset igen. Jag och Max skulle iväg på simskolan. Innan dess skulle jag äta lunch, så det fick bli ett stopp på Oj! först.

Max har utvecklats massor under tiden på simskolan. Från att ha varit nästan rädd för vatten till att kunna doppa huvudet mer än gärna och åka rutschkana ner i vattnet. Det är så roligt att se honom, han gillar verkligen det.

När vi kom tillbaka så hade J och Leo haft en mysig dag tillsammans. Leo hade vägrat att äta mat i knappen och fått en hel del i munnen istället. Han åt yoghurt på morgonen innan jag åkte sen hade han ätit en halv burk mat, pannkakor, havre fras, kex sen hade J fått sätta mat i knappen på honom. Så här har han inte gjort innan, men det är så skönt att se. I eftermiddag fortsatte han med att äta upp resten av burkmaten och han åt av mina morötter i kväll. Han åt mer yoghurt och även en bit av ett digestivekex.

Ikväll lyckades Leo med konststycket att dra ut knappen ur magen. Han fick den i handen och visade mig vad som hade hänt.. Ballongen på knappen, som sitter på insidan av magsäcken, hade gått sönder så vi fick en ny knapp av sköterskorna.

PK:t låg idag på 3,0 så det var perfekt(läkarna vill att det ska ligga mellan 2,5-3,5). Nya prover ska tas på måndag.
Leo har varit lös i magen från och till sen vi låg i Lund och det togs ett avföringsprov här för en vecka sen och det visade att Leo hade Clostridium-bakterier. Bakterierna finns naturligt men i hans fall så har de vuxit till sig och det har bildats toxiner. Har det bildats toxiner så brukar läkarna sätta in antibiotika för att få ordning på det men i Leos fall så går det inte. Det som sätts in är Flagyl och den kan motverka Waranet så vi hoppas att han blir bra utan antibiotikan.

Så nu är vi plötsligt lite isolerade. Först sa de bara att vi skulle vara noga med handhygienen men nu tar merparten av sköterskorna på sig gula rockar när de går in här och de vill ha slussen stängd. När man går in på vårt rum så är det först en dörr och sen ett litet utrymme på 1,5-2 meter innan det kommer en dörr till som leder in på själva rummet.  Nu måste båda dörrarna vara stängda och det hänger en gul skylt på dörren...
Är det inte det ena så är det det andra!
Söta killen utan syrgasgrimma på eftermiddagen
Sötis
Ungarna busade..
Någon som vägar sig på att försöka?


Såhär såg Leo ut på armen flera timmar efter att de hade tagit bort EMLA:n..
Där den gamla nålen satt 


0 hade något att säga!: