BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

torsdag 3 november 2011

Rörigt!

Det har varit en ganska rörig dag idag!! Dagen började med att sköterskorna stövlade in och väckte oss 7,45 i morse igen! Jag förstår inte varför de tvunget måste väcka oss för att ta kontroller som kan tas senare. Redan där började min dag fel! Jag har blivit väckt två dagar i rad, eller jag bryr mig inte så mycket om min sömn, men Leo ska inte behöva bli väckt! Det handlar inte om något som är så viktigt att det måste göras vid just den tiden!!

Sköterskorna var dåligt pålästa och jag var irriterad men som vanligt så höll jag inne med det och sade inget. Vi har varit här så länge (i morgon är det två veckor) så de borde veta bättre. De vet att jag kan sköta kontrollerna själv och gärna gör det. De vet att Leo var vaken i natt på grund av kruppen...

När jag blir irriterad på något sånt så fortsätter jag att leta fel, retar mig på allt som inte blir som jag vill. Det fortsatte med att de inte hade koll på vad han hade för mat och ja jag var rätt så irriterad. Som tur var så kom J tidigt idag så han fick mig att släppa det. Jag är fruktansvärt långsint så det är en bedrift att få mig att släppa något på mindre än en vecka... Men det gick idag, tack vare min älskling!

Det röriga fortsatte på ronden... Läkaren ville ha ett nytt PK idag och när jag frågade om de kunde försöka ta det från nålen i armen så sa ansvarig sköterska: "Har han en nål?" Ja, eftersom han får Furix! "Har han Furix?" Återigen: JA!
Sköterskan var ganska förvånad och läkaren blev lika orolig som jag om han hade fått sin morgondos av Furix. Den ges kl 6 och jag brukar vakna när de smyger in, men jag gjorde inte det i morse.. De gick iväg och pratade och när de kom tillbaka så hade de löst mysteriet. En läkare hade missat att "fortsätta" ordinationen efter att han hade ändrat dosen, så sköterskorna hade inte fått upp den i medicinlistan. Så sköterskorna hade inte gjort något fel!
Hade vi haft sköterskor som hade haft oss tidigare så hade de reagerat, men nu var både natten och morgonen relativt nya sköterskor för oss.

Därför så fick han sin 06-dos av Furix först vid 10-tiden. Hade jag inte undrat om de kunde ta PK:t i armen så hade han nog inte fått 12-dosen heller... Annars lät allt bra, den läkaren som lyssnade på honom inatt när han hade kruppen, lyssnade på honom idag också och det lät bra. Han fick inhalation av Flutide, en slags kortison inatt. Det fick han även ordinerat på förmiddagen och sen ikväll.

Sen rådde det lite förvirring huruvida det skulle tas ett EKG idag eller ej. En sköterska sa att läkaren ville ha ett EKG varje dag, vilket gjorde mig väldigt förvånad! Det har aldrig varit på tal innan...
EKG:et togs utan problem i alla fall.

Senare på dagen var hjärtsköterskan inom och när jag frågade om de dagliga EKG:na så blev hon lika förvånad som jag och gick iväg för att prata med hjärtläkaren. Svaret blev att han hade sagt att han ville ha 2 EKG i veckan! Det är en himla skillnad på 7 EKG eller 2 EKG... Suck!!

Leo har varit lite påverkad av kruppen idag, lite rosslig. Så jag hade egentligen planerat att ha syrgasen igång för att underlätta idag, men sköterskan menade på att om han låg hyfsat bra i syresättningen så kunde vi koppla ifrån syrgasen. Han låg runt 92% så vi kopplade av honom vid 9.
Vi har haft av syrgasen i 2 omgångar om ca 4 timmar och han har legat hyfsat bra när vi har kollat syresättningen, runt 91-92%. 

Dagen har gått rätt så snabbt trots att J åkte vid 13 för att hämta M på dagis. Vi har hållit oss på rummet men Leo har haft att göra hela tiden eftersom personalen här är glada för honom... =) När J åkte tänkte jag att Leo skulle få lugna ner sig och ha chansen att få sova ikapp lite men då kom lekterapeuten med lera och det är klart att han skulle få leka med det.

Hjärtläkaren var inom ikväll och förhörde sig lite om mat, syresättning osv. Han berättade att han egentligen ville att Leo skulle ligga högre i syresättningen för att vi ska ta av syrgasen, runt 94-95% ville han att han skulle ligga runt. Jag sa som det var att han ligger inte så högt även med syrgas och jag tror att det kommer att ta tid innan han når upp i de siffrorna.
Han påpekade att det efter denna operationen kan bildas extra förbindelser i kroppen som kan göra att en del blod går förbi lungorna istället för in i lungorna och att det oftast läker ut av sig själv. Så det kommer antagligen att bli bättre med tiden.

Han berättade också att röntgen var bra. På den förra plåten så var det vätska kvar i båda lungorna, inte mycket men synbart. Nu hade det försvunnit i ena lungan och det var lite kvar i andra lungan, så det var en klar förbättring. Skönt att höra!
Vi pratade lite om morgondagens ultraljud och han menade på att vi skulle inte ha för höga förväntningar på stora förändringar. Som det är nu så lär vi antagligen inte se så stora förändringar i hjärtat eftersom det är bra. Hans problematik ligger i vätskan i lungor och buk, hjärtat har varit bra hela tiden.

Nu ikväll fick jag trevligt besök av C eftersom N hade fått hosta och var lite snabbandad. De skulle ändå hit imorgon bitti så personalen beslöt att behålla dem över natten. Så vi satt inne på vårt rum och snackade. Leo var helt uppskruvad och skulle inte sova alls...

När C gick in på sitt rum, strax efter 21 så tog det max 15 minuter, sen sov han som en stock! Han har inte vaknat än, trots att han har fått Furix i nålen i armen...

Ja, vad säger man...
Han var totalt slut...
Sover som en groda...

1 hade något att säga!:

Helena sa...

Jag tror du får skriva en liten fin lapp på dörren. Här bor Leo med mamma. Vi uppskattar att få sova en liten stund extra och när vi sedan har gjort det så tar jag hand om de kontroller som behövs och ringer sedan efter er!

Det där att bli väckt känner jag igen och det går verkligen inte att resonera med dem. När de är sena med mediciner både 2-3 och 4 timmar då är det OK ... men inte annars :-(

Skönt ändå att det går åt rätt håll och hoppas ni snart får komma hem!