BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

söndag 13 november 2011

Sammanfattning..

Har inte riktigt haft tid med bloggen på ett par dagar nu så det får bli en sammanfattning idag.

Fredag:
Vi hade tid för ultraljud kl 9,45 och innan det så kollade vi syresättningen. Vi fick den till runt 90-91%, men sen när hjärtläkaren kom och provade så hittade han rätt för då hade han 93-94%!

Ultraljudet gick jättebra, Leo låg och tittade på Pingu så hjärtläkaren kunde titta i lugn och ro. Allt såg bra ut, dvs det såg likadant ut som förra gången. Hjärtat drog ihop sig bra och det fanns inga synliga förträngningar. Vi fick ordnat med nya recept och med läkarintyg.
Efteråt var det egentligen tänkt att han skulle få sin influensaspruta men eftersom PK låg högt dagen innan (4,2) så ville de inte ge den då utan vänta ett par dagar.
Läkaren menade på att det var ok att gå på dagspermis efteråt och sen in på kvällen. På lördagen skulle det tas nytt PK och efter det skulle vi med största sannolikhet få helgpermis fram till på måndagen.

Fredagen gick snabbt, vi hade det mysigt hemma och jag laddade upp inför kvällen. Efter att vi hade lämnat Max hos farmor och farfar så skulle jag lämna Leo och J på sjukhuset. Därefter skulle jag köra ner till Lund och hämta syster och sen vidare till Malmö och KB för kvällens konsert med Flogging Molly! Som jag har längtat efter att få se dom. J såg de i Göteborg så därför fick han ta hand om Leo så jag kunde se dom.

Jag och syster kom fram till Malmö och lyckades till slut hitta en parkeringsplats. Vi "dönade" in på ett kebabhak och tog varsin kebab innan, inte den godaste kebaben jag har ätit...
Klockan 20 skulle konserten börja med första (av 2! förband) och strax innan var vi på plats.
Förbanden var ganska bra så tiden gick fort. Strax efter 22 gick så äntligen Flogging Molly på! Helt underbart. Det var fullsmockat och varmt som i en bastu så när konserten var över 1½ timme senare så var min t-shirt plaskvåt! Men det var så värt det. Det var en härlig kväll och välbehövlig efter all sjukhusvistelse! Jag och syster var väldigt trötta och ledbrutna efteråt men så glada! Konserten var som en enda stor fest. Jag vill se dem igen snart...

När vi kom hem så blev det in i duschen, trots att klockan var väl över midnatt. Sen satt vi uppe till närmare 2, det tog lite tid att varva ner. Sen sov jag gott i min egen säng, för första gången på 9 veckor!

Lördag: Eftersom Max sov hos farmor och farfar så fick jag sovmorgon till 9! Jag gick inte upp förrän halv 10, undrar när det hände senast?! Ringde och pratade med J som meddelade att vi fick nattpermis efter att de hade tagit ett PK.

När jag kom in så väntade vi på svaret på PK-provet och J hade packat ihop det mesta och gick ut en vända i bilen med så mycket han kunde. Det är magiskt hur mycket man hinner samla på sig...
PK:t låg plötsligt på 2,2 så vi kom överens om att vi skulle komma in som idag (söndag) och ta ett nytt PK. Sen åkte vi hem!
J hämtade hem Max och på eftermiddagen åkte han och jag till Filbornabadet, det var dags för simskola.
Det är så roligt att se hur han har förändrats sen i sommar. I somras var han nästan rädd för vatten. Det började med att han till slut vågade gå ner i grannarnas pool, som nog är strax under en meter djup.
Nu hoppar han i från kanten i bassängen och doppar huvudet titt som tätt. Innan har han skrikit och gråtit när vi har velat tvätta håret...

På kvällen grillade vi karré och friterade pommes. En riktigt god middag! Det är längesen som jag har ätit en riktig måltid. När vi låg i Lund lagade jag mat på Ronaldhuset som jag tog med till rummet. I Helsingborg fanns inte de möjligheterna så där blev det köpt middag. Helt ok men inte detsamma som att laga själv.

När vi skulle lägga killarna så var det inte utan problem. Leo var jätteledsen och det tog lång tid innan han lugnade ner sig. Han är van vid att sova i en vuxensäng så jag tror att det var lite av problemet, här hemma har han fortfarande spjälsängen.

Det var helt underbart att kunna sova i sin egen säng bredvid J! Jag sov gott inatt!

Söndag:
I morse var jag riktigt trött! Det blev sent igår, ungarna somnade inte förrän närmare 22... Jag kände mig väldigt seg och tung i huvudet, jag tror att det tog på krafterna att komma hem. Som tur är så har jag världens snällaste älskling som gick upp med barnen trots att det var Fars dag och att han då borde ha fått sovmorgon... ♥
Vid 9 kom han in och väckte mig eftersom jag och Leo skulle vara på sjukhuset vid 10, för nytt blodprov. När vi kom in så var det ganska rörigt. Vi fick vänta länge innan sköterskan kunde komma och ta provet. Under tiden hann jag påbörja Leos lunch och han hade ätit nästan hälften av burkmaten innan hon hade tid. De hade fullt upp så de jobbade på så gott de kunde.

Leo hade en nål i armen som de hoppades kunna dra blod från. Det var segt till en början och de var två som provade innan de fick ut tillräckligt. Sen blev det ny väntan, på svaret... Då hade vi väntat i 2 timmar redan!
Efter ett tag till så hade de ringt från labbet och sagt att det var koagel i provet! Då fick vi gå ner till labbet och så tog de ett stick i fingret. När vi kom tillbaka upp så sa jag till om en tablett med Waran så vi kunde få åka hem. Jag sa att jag skulle ringa senare och få ordinationen för nu kunde vi inte sitta och vänta längre. Leo behövde få mat i knappen.
Efter 3 timmar så var vi äntligen på väg hem!

Resten av dagen har vi handlat och gjort hemmagjord pizza till middag idag. Vi har haft en lugn och skön söndagkväll hela familjen! J har varit iväg och tränat. Det gick lite bättre att lägga Leo idag men fortfarande är det mycket tårar och gråt. Det tar sin tid att bli av med 9 veckors sjukhusvistelse...

Imorgon är det dags för en ny runda till sjukhuset. Det ska tas nytt PK och en syra-bas (för att se så att salterna ligger rätt.) Sen är det röntgen igen på tisdag.

Jag hade egentligen tänkt lägga upp lite bilder här, men eftersom klockan är alltför mycket redan så kommer de imorgon (senare idag...)


0 hade något att säga!: