BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 8 november 2011

Äntligen!

I morse var det dags för ultraljud och lungröntgen kl.9. Först tog sköterskan ett nytt PK för att se ifall Warandosen behövde ändras.
Kontrollerna var bra som vanligt. Samma vikt och samma magomfång. Syresättningen låg på 95-96% med 0,5 l syrgas...

Vi gick över på barnmottagningen i god tid. Tur var nog det för när vi kom dit så var det ingen som visste något. Efter lite luskande så fick vi reda på att hjärtläkaren var hemma och sov eftersom han hade gått av på morgonen. Sen kom en sköterska från avdelningen och meddelade att det var inte ultraljud på hjärtat utan på buken! Så vi skyndade ner på röntgenavdelningen, där de gör bukultraljuden.

Ultraljudet bekräftade det som jag hade känt på mig: vätskan är borta i buken! Det syntes ingen vätska alls och det är så skönt. Nu behöver vi inte fundera på det längre.

Röntgen gick bra, nu blev han inte ledsen när han skulle ligga på sidan. Annars har han alltid blivit jätteledsen då, så han börjar nog inse att det inte är så farligt.

Leo har inte velat äta i knappen idag så till frukost blev det yoghurt som vanligt. När vi kom tillbaka från röntgen så ville han ha mat igen så då fick han en burk med Örtagårdskyckling. De var snälla och mixade den så det gick ner hyfsat bra. Tyvärr så kräktes han upp en stor del av det, men hela innehållet i burken gick ner!

På ronden så berättade läkaren att de hade gått ut på internet för att läsa på om Leos hjärtfel och de hade hamnat på min blogg... De hade läst lite och tyckte att jag hade "sammanfattat det bra". Roligt att få höra det av en läkare!

De tänkte inte ändra på något eftersom de inte hade fått röntgensvaret än. PK låg på 3,8 så det var lite högt men inte så farligt.

Vi har varit ute på lekterapin i 2 omgångar så han har fått leka med annat än det som finns på rummet. Han gillar verkligen lekterapin och nu var det inga andra barn så han kunde leka med det han ville.

En läkare kom in på eftermiddagen med röntgensvaret och sa att det var positivt! Det är lite vätska kvar i lungan men det var bättre än från förra plåten! Hjärtat såg fint ut, något mindre i storlek vilket är bra.
Efter en operation så blir hjärtat förstorat pga ansträngningen så att det går ner lite i storlek nu är bra.


Leo fick mat i knappen på eftermiddagen, jag fick tvinga honom. Han behöver ha lite i knappen så vi har marginal att prova med mat i munnen. Ikväll blev det en halv burk laxgryta i munnen också.

Jag har testat syresättningen under dagen men har inte varit nöjd med siffrorna. Han har enligt siffrorna legat runt 88% men det stämmer inte! Jag och en av sköterskorna testade runt lite med olika prober och bytte maskin eftersom han låg mellan 82-89% hela tiden. Sen ikväll så testade J att ta syresättningen och då fick han plötsligt 92-93%! Synd att jag inte var i rummet då... ;-)

Nu ikväll så bestämde jag i samråd med sköterskorna att han ska vara utan syrgas i natt. Vi tog syresättningen vid 22 och då låg han på runt 91%. Det kan låta lågt eftersom hans läkare inte vill att han ska gå under 90, men syresättningen sjunker något när man sover så det är ett bra värde. Vi ska ta en ny syresättning nu vid midnatt, sen ska de ta en ett par timmar efter det. Sen tar jag en vid kontrollerna runt 8 så det ska bli intressant att se vad han har för syresättning under natten. Ser det bra ut och läkaren godkänner det så ska jag gladeligen ta bort syrgasgrimman imorgon och tvätta av hans ansikte ordentligt från alla klisterrester! Sen hoppas vi slippa den grimman för lång tid framöver!

Min förhoppning på morgondagen är att läkaren vill byta minst en av doserna av Furix mot Impugan (iv mot oralt). Helst den kl 14! För då har vi mellan 08-22 på oss att vara hemma.
Jag och syster ska på konsert och se Flogging Molly på fredag kväll i Malmö. Egentligen skulle vi ha gått alla 3 men eftersom Leo inte är helt bra och J har sett de tidigare så får jag och syster gå själva. Förhoppningsvis kan de åtminstone vara hemma då.
Är det någon som är sugen på en biljett till Flogging på KB på fredag?

På lekterapin
En klassiker..
Lite pyssel..
Dags att börja kryssa!

0 hade något att säga!: