BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

torsdag 17 november 2011

Lång dag!

Idag har vi tillbringat många timmar på sjukhuset! Vi hade tid kl.10 för röntgen och det gick faktiskt fort. Annars brukar man få vänta länge, men idag gick det som på räls så strax efter 10 var vi uppe på avdelningen. Det skulle tas EKG, syra-bas och PK. Eftersom röntgen var redan 10 så kom vi upp på avdelningen mitt i ronden. Vi lyckades få tag i "vår" sköterska så hon fixade så vi kunde ta EKG:t på akuten, eftersom de inte hade något att göra där. Vid halv 12 först kunde de ta blodproverna. Eftersom vi vet att det kan bli strul med analysen pga koagel eller luftbubblor osv så bad jag dem att kolla med labbet så att de kunde analysera det. Då säger de på labbet att där finns inget PK-rör, de har bara syra-basen... Fast sköterskan blev lite irriterad och sa till de att de fick leta reda på röret! Efter ett tag dök det tydligen upp!

Leo fick lite mat under tiden vi väntade och läkaren kom och berättade att röntgen såg ännu lite bättre ut idag. Det var inte mycket vätska kvar. Från början kom vi överens om att vi kunde åka hem när vi fått reda på att blodproven gick att analysera. Det tar mellan 1-2 timmar innan man kan få reda på PK:t så det behövde vi inte vänta på utan läkaren skulle ringa.

Nu tog det ett tag innan vi fick reda på att blodproverna var ok att analysera så jag gick in på mottagningen för att försöka omboka en ultraljudstid. Fick tag på sköterskan som har hand om vaccinationerna och frågade om Leo kunde få sin idag när vi ändå var där, men hon ville veta PK:t först.

Så det blev till att vänta på PK:t ändå. Det är dumt att åka hem och skippa sprutan idag och så blir han dålig och kan inte ta den sen...
Det var clownkonsert idag i hisshallen. Clownerna på sjukhuset hade satt ihop en konsert med vanliga kända barnsånger blandat med lite andra vanliga sånger. Det var många barn men även många vuxna där. Leo tyckte det var jätteskoj, han klappade och sjöng och dansade åt clownerna, så länge de inte kom för nära!

Till slut fick vi PK-svaret, då var klockan över 14 och vi fick pratat med läkaren om Waran-dosen så slapp han ringa sen. PK:t var lågt idag, bara 2,3 så det blev en lite högre dos idag, sen samma dos i helgen som vi haft innan. Vi behövde inte komma tillbaka förrän på måndag.

När det var klart så gick vi över till mottagningen för att få influensavaccinet, då hade sköterskan en patient så jag passade på att väga Leo på "vår" våg. Den vågen har vi alltid använt innan så den är rätt, det vet vi.
Döm om min förvåning när vågen visade på 10,6 kg!

Till slut så fick han sitt vaccin. De satte det "subkutant" dvs i "fettet". Där finns inte mycket fett på vår son men de lyckades hitta lite i låret. Han var superduktig när hon stack honom, lite ajaj men sen var det ok.

Klockan hann bli 15 innan vi kom till bilen. Sen var det bara in med honom och köra hem. Egentligen hade jag tänkt köra inom Familia och byta ett par vantar till Max, men jag orkade inte det, plus att Leo behövde hem och ha mat!

Resten av kvällen har gått fort, jag har varit och tränat ikväll. 1½ timme med styrka, aerobics och step... Så vi får väl se hur pass rörlig jag är imorgon!

Clownkonsert!
Leo tyckte det var skoj
Lite trött, men klappade, sjöng och dansade gjorde han ändå!

0 hade något att säga!: