BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

måndag 5 oktober 2009

Måndag igen...

Ett tag sen jag skrev nu...

Lördag
I lördags var Max på kalas för Thea som hade fyllt 3 år. Kalaset hölls på Theas nya förskola. Det var 5 barn allt som allt vilket är rätt så lagom. Max var lite blyg de första 10 minuterna, sen kom han igång. Han lekte mest med Emilia eftersom de lekt på hennes kalas för bara en vecka sen, de andra barnen har han inte träffat på länge...

Efter kalaset var det rätt hem och packa väskor eftersom vi skulle ner till mamma, pappa & syster. Ville ner så tidigt som möjligt. När vi kom ner stod en vildsvinsstek och väntade på spisen... mumsigt såg det ut! Hela kvällen var oerhört lugn och skön, vi grattade pappa lite, han hade fyllt år för ett tag sen... Ungarna skötte sig, ja Leo är ju rätt lätt att ha och göra med, Max busade rundor totalt. Det märktes sen när han skulle sova... Det tog en bra stund att söva honom (morfar fick sköta det, det hade Max bestämt) sen kom han upp igen efter en halvtimme... Han skulle ligga och sova i soffan, men efter att ha legat där i en halvtimme och inte försökt sova gick jag upp med honom i mammas & pappas sängar! Där somnade han tillslut vid halv 10! =)

Sen på kvällen satt vi oss att spela spel, spelade "När då då?" och det var himla skoj, pappa vann båda gångerna... Klockan hann bli mycket innan vi kom i säng, närmare halv 2...

Söndag
Max och Jocke sov i bäddsoffan där uppe, men de kom ner redan 7 till mig! Jag sov i soffan och hade Leo i närheten i sin hårdlift. Jag gick upp med Max och läste lite sagor... men lyckades inte få honom att sova mer... =)
Jocke slocknade gott på soffan...
Vi gick ner till tv:n istället och tittade på Happy Feet, fast Max tyckte nog att det hände för lite för snart var den tråkig. Blev lek med leksaker istället...
Folket vaknade till lite efter hand... Morsan vaknade knappt till på hela dagen.. =)
Blev en härlig ägg och kaviarfrukost, alla utom morsan åt. Låg mest i soffan och sov gott... Tar på krafterna att ha barnbarnen på besök... ;-)

Vi var rätt så sega hela bunten men pappa fixade pannkakor till lunch (vid 3-tiden...) sen körde vi hem efter det. Det gick rätt så bra att köra trots att det blåste halv storm ute. Fast vid Saxtorp blev det plötsligt stopp på motorvägen, alla bilister dirigerades av vid bjuv/saxtorpsavfarten. Hörde sen på radion att det hade skett två olika olyckor längre fram... Inte konstigt i den blåsten, såg en lastbil som var på väg att blåsa av vägen. Den var nästan ute i sidoräcket...

När vi kommit hem så var katten helt skum, hela kvällen var han helt nipprig, jag tror det beror på blåsten, den ökade ju markant på kvällen!!
Max fick välja kvällsmat, han valde korv och makaroner. Inte helt fel faktiskt! Sen ville han gå upp på ovanväningen och se på Madagascar 2, han fick sitta en stund där innan det var dags för sängen.
Som vanligt ville han inte sova, han slocknade tillslut efter att jag lagt hans hund och två tigrar bredvid honom... Han brukar inte vilja ha dem men idag skulle han ha dem!

Jag var skittrött efter att bara ha sovit mellan 1,30-7 så jag fick gå och lägga mig tidigt. Fixade ordning Leos säng och bytte blöja/rengjorde knappen på honom så han kunde somna samtidigt som mig. Vid halv 11 kom jag i säng och somnade gott.

Idag vaknade jag vid 7,10 av att Jocke gav Leo mat. Då vaknade Max oxå, han hade kommit in till oss vid halv 5 imorse.
Han gick upp med Jocke och jag låg kvar en stund till. Lagom till jag hörde att han hade kissat på golvet.. när jag kom upp satt han på pottan och sa " jag lite dum"... Men det sa vi naturligtvis att han INTE var... Stackaren, lät så hemskt... Sen sa han " jag busa pappa" "lite tosigt"... så go killen.
När han fått blöja på sig så vinkade han av pappa i fönstret och sen fick han sin frukost, filmjölk och puffar!

Nu är han på kyrkis, ska snart gå och hämta honom. Han såg så fram emot det, men han förväxlar det med Trollet (hans dagis)... Men det e ju lite som dagis, så det e kanske inte så konstigt. Han har hållt låda hela dagen och busat.

0 hade något att säga!: