BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

onsdag 14 oktober 2009

Långt ner på en vecka...

Vilken dag jag har haft hittills... Hade tid hos sjukgymnasten kl 11. Kom lite sent men inte så farligt.. Allt såg bra ut, han var inte på topp men lite piggare än vad jag trodde han skulle vara. Jag fick väcka honom när vi kom dit nämligen... Sjukgymnasten reagerade oxå på att han inte var sig själv, som hon sa: "han som alltid skrattar".. Inte nu inte... Han fick OK och hon tyckte han var duktig, hon ville ses en gång till innan jul. Det är helt OK för mig, jag tycker det är toppen att ha allt stöd från sjukvården.
Sen skulle jag upp och väga honom. Han hade ju gått ner 85 gram förra gången (på en vecka) så vi ville ha en vikt på honom denna veckan oxå för att se så det inte fortsatte ner...
Dagen efter förra vägningen bröt ju hans förkylning ut och han är fortfarande inte på långa vägar bra så jag var faktiskt lite orolig. Mycket riktigt så stämde mina föraningar. han hade gått ner och rätt så rejält! Ca 400 g!! Fick tag på dietisten då hans hjärtsköterska inte var där idag. Hon pratade lite med en hjärtläkare och de ville ha in Leo på barnakuten direkt... De ville kolla så det inte var något mer som spökade. 400 gr minus är mycket med tanke på att han inte har något alls att ta av...

De tog syresättning (låg mellan 78-82, helt ok), doktorn kollade i öronen och konstaterade med en gång öroninflammation (de måste de ha missat på vc...), de tog blodprov (snabbsänkan låg på 36 antagligen pga öroninflammationen) De sög även näsan för att ta prov för ev rs-virus. Snabbprovet visade negativt men de skickar även iväg ett som kan visa positivt även om snabbprovet visat neg. Det skulle ta 3 dagar tyckte jag läkaren sa...
Han fick ordinerat smärtstillande mot öroninflammationen, kåvepenin skulle jag fortsätta med, eftersom han bara haft den i 2 dagar än. Något luftrörsvidgande/slemlösande som befarades från början, behövdes som tur är inte!

Jag hade fått ringa till dagis och förbereda de på att jag tyvärr blev sen, jag kom inte från sjukhuset förrän klockan var över 14... När jag kom till dagis vid halv 3 så satt ungarna och åt mellis. Max var inte så glad över att se mig, jag hade ju sagt i telefonen att jag skulle försöka få tag på farfar. Det hade de nog sagt till honom för när han såg mig sa han: "farfar måste komma"... Goa unge, farfar är bäst!

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag... Men huvudsaken är att Leo mår bra. Tycker det är skönt att veta att de är angelägna att kolla upp honom ordentligt.

Idag är jag riktigt trött, satt och somnade i fåtöljen här innan... =) Har lite att sova igen nu...

2 hade något att säga!:

Jag.. sa...

Skönt att hälsovården är så duktiga på att hålla koll på Leo. Hoppas han går upp sina tappade gram snabbt igen när han blir frisk.

*kram* //Paulina

Ps/ Har utmanat dig i min blogg ;-)

tösan sa...

Ärligt talat... Jag ger inte ett jota för vc när det gäller barn! Har aldrig tagit Ylva-Lie till vc! Få tag på en privatläkare istället! Kan bara rekommendera Bertil Almkvist! Vi har haft honom till Ylva-Lie från att hon var ca 3 månader! Han finns i Helsingborg, men ska man ändå vara tvungen att åka till barnakuten på lasarettet så kan man lika gärna köra till honom! Bara ett tips ;-) Finns fler barnläkare jag hört gott om t.ex. BamBam!
Hoppas lillkillen kryar på sig nu!