BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

onsdag 21 september 2011

Lugn dag

Idag har det varit en rätt så bra dag för Leo. Han hade sovit gott inatt men tyvärr hade han kräkts en del. Det hade gjorts en lungröntgen på morgonen och den visade marginellt bättre än senast. Så det går sakta på rätt håll. Det är synd att magen ska strula. Nu får han tarmsonden 3 gånger per dygn och än har den hjälpt. Idag har han fått dricka katrinplommonjuice och det var tydligen gott. Han får fortfarande Movicol Junior och idag har han även fått ett oljelavemang. De tror att det fortfarande är något som sitter fast...

Han har varit vaken en hel del idag och de har blåst bubblor, läst böcker och annat. Idag har han inte fått någon mat i knappen utan han har fått dricka och äta vad han vill. De hade satt en gräns på 800 kcal och den hade han uppnått redan tidigare ikväll... Han blir väldigt törstig av allt urindrivande så han dricker en hel del. Eftersom han ska äta/dricka fettfri mat och dryck under tiden som han har dränen så får han en näringsdryck som heter Addera. Den är väldigt poppis.


Vi passade på att åka iväg och handla idag eftersom han nog kommer ner på avdelningen imorgon. Jag passade på att köpa en bok till Leo, med mycket djur i. Den har vi tittat en hel del i ikväll.


Ikväll började magen att strula igen, han blev väldigt rapig och hade ont i magen. Det är jobbigt att se honom när han vrider sig och blir ledsen. Vi måste hålla koll på honom så att han inte drar ut några viktiga sladdar, det är inte poppis hos honom... Till slut fick han lite medicin mot illamående som också var lite sövande, då lyckades han somna.


Jag är glad att de inte bara skickar ner honom så fort han mår bra, utan de vill verkligen få koll på magen först. De har ju sett vad som kan hända om inte magen funkar...
Annars ligger han bra i syresättning, ofta runt 90. Han har fortfarande sin pacemaker, för nodalrytmen vill inte försvinna. Hjärtat har en vecka till på sig innan de beslutar om han kommer att behöva pacemaker för evigt.. Jag misstänker att det kommer att bli så, jag tror inte att ett AV-Block 3 bara kan försvinna.
 Mys med pappa
 Äter jordgubbskräm
Såhär lägger han sig ofta!

2 hade något att säga!:

Mathias sa...

Jag har följt er hela tiden under den här operationen, och det gör ont i hjärtat att läsa men är samtidigt nån slags terapi. Jag är så glad att det går åt rätt håll nu och att det värsta verkar vara över. Hoppas det håller i sig och att han snart är på benen, eran fina pojke.

/Mathias, Imres pappa

EmiliaJ75 sa...

Goa ungen! Han är en hjälte i mina ögon! Vilken skön stil han har:-)