BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

måndag 26 september 2011

Kanske...

Ännu en dag har flugit iväg. Vi pratade om det härom dagen, jag och J. Det känns som att dagarna bara flyger iväg. Jag trodde att dagarna skulle bli segare nu när vi är nere på avdelningen, men icke.

Idag har vi försökt att ha Leo "frånkopplad" en hel del. Han och jag gick och åt frukost i morse. Han åt en deciliter yoggi och drack lite vatten. Han tyckte det var toppen att sitta i vagnen och ville INTE till rummet igen så vi gick en runda i korridorerna på avdelningen. Sen kom J så då var det lite ok att komma tillbaka till sängen.

Vi har fått låna 2 olika vagnar på avdelningen men ingen av dem har varit riktigt bra. Den första var för trång och den andra var för kort... Så vi gick och hämtade vår egen och i den satt han bäst! Emmaljunga Scooter ska det vara! =)

Andra gången som han var urkopplad så gick vi och gav honom lite lunch. Så länge han fick dricka vatten så åt han det vi satte fram. Han hostar och klöks ibland men tar vi det bara lugnt så äter han. Efteråt så ville han inte tillbaka i sängen så vi gick in i lekrummet och satte honom på en matta på golvet. Han fick stöd av J eftersom han har en tendens att vilja luta sig för mycket bakåt. Vi byggde lite med tågbanan och när vi skulle sätta honom i vagnen efter att ha lekt färdigt så fick vi honom att stå själv (med vårt stöd!) i några sekunder... Nu ska vi bara försöka fortsätta öva. Han vill inte men han måste röra sig för att bli bättre och starkare. När han kom i säng så slocknade han som en stock.

Leo har en CVK i ljumsken som har strulat lite. Den har suttit sen op och nu ville den inte backa. Det gick att spruta in koksalt men det blev inget backflöde. Utan backflöde får de inte ge några mediciner så därför bollades frågan vidare till narkos vad som skulle göras. Ikväll kom sjuksköterskan in med något som verkade lite som en "propplösare". Så nu funkar den igen. Leo har en PVK i vänster arm så de har kunnat ge Albumin i den så länge. Han får albumin för att ersätta dränförlusterna. Från början ersatte de 90% av dränförlusterna, nu är de nere på 50%.

Vi fick besök av vänner från Höganäs idag, det var mysigt. Lite nytt folk skadar inte. Leo fick en jättefin present som han absolut inte var intresserad av då. Tror att den kommer att passa bra när han blir ännu piggare! Tack för presenten!

Ikväll när Leo blev "frånkopplad" så fick han middag ute i köket än en gång, nu med en annan mat som vi vet att han gillade innan op. Den är mixad ordentligt så den slank faktiskt ner ännu bättre. Naturligtvis måste han ha vatten till... Det är något nytt som han har börjat med här, men han blir nog väldigt törstig av all kissemedicin så det kan vara gott med vatten då.

Idag har varit en bra matdag, både frukost, lunch och middag. Inga mängder men det behövs inte. Huvudsaken är att han visar intresse för maten. Han får tillräckligt i knappen eftersom han inte äter så mycket än.

Nu ikväll så var Leo lite småorolig. Han kom inte riktigt till ro. Man såg att han var trött men han kunde inte riktigt somna. Plötsligt kom läkaren som har gjort UKG på honom in och sa att de kunde se på övervakningen att hans hjärta "bråkar" med pm. Så hon kopplade på fler elektroder (han har 6 stycken sen innan...) och kopplade upp honom mot en monitor som visade hjärtrytmen. Sen tog hon pm och började skruva och ändra... Hon sa att hans hjärta slog jättebra av sig själv och att det var sinusrytm... Jag fattar inte hur men tydligen så verkar det som att överledningen mellan förmak och kammare plötsligt fungerade som det skulle... Så hon ställde pm på att bara känna av hjärtslagen och gå in om hans egenrytm sjunker under 115. Jag blev väldigt paff och otroligt glad, men jag vill inte ropa jippie än! Jag vet att saker och ting kan ändra sig fort så jag är försiktigt optimistisk på att vi kanske slipper en inopererad pm...

Jag misstänker att Leo har känt av när hjärtat har "bråkat" med pm och att det var därför som han inte kom till ro. Efter att hon hade ställt om pm så somnade han gott.

Nu har hon precis varit hör igen, läkaren. Hon testade Leos hjärtrytm och vred och skruvade på pm, men kom fram till att allt såg bra ut. Så det verkar som om Leos hjärta har hittat rätt igen! Hoppas hoppas...

Morgonmedicinerna
Sötnosen ska äta ♥

2 hade något att säga!:

Mickis.H sa...

Vilka goda nyheter! :)Heja Leo.
Skönt att det går framåt, sakta men säkert.
Kramar

Helena sa...

Bra jobbat Leo och hoppas att Leos hjärta nu har fattat galoppen!!!