BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

torsdag 15 september 2011

Lite jobbig dag

Idag har det varit en lite jobbig dag för Leo. I morse när jag kom så var han på väg att vakna, han fäktade med armar och ben men orkade inte öppna ögonen. Vid 10 vaknade han till mer och då extuberade de honom så slapp han retas av slangen i halsen. Sen på förmiddagen var det ganska lugnt, lite gnälligt eftersom han inte ville ha alla slangar och sladdar, men han verkade inte ha ont. Vi gick därifrån vid 12 och passade på att äta lunch.

Vid 13.30 gick vi tillbaka och då var han lite halvvaken. Han sov en bra stund efter att vi hade kommit dit. När han vaknade till ordentligt så passade vi på att flytta upp honom i min famn. Dels är det väldigt mysigt och dels så är det bra för hans lungor att komma upp och flyttas runt lite. Men han hade väldigt svårt att komma till ro. Han ropade mycket på mamma trots att han var i famnen, men han är fortfarande inte riktigt klar i huvudet. Efter en stund så slumrade han till. Vi hade egentligen tänkt att gå vid 4, för att laga lite mat, men när han vaknade så lyfte vi över honom i sängen igen och då tog det hus i helvete! Han blev heltokig och sparkade och slog omkring sig. Han vet inte riktigt vad han gör eftersom han fortfarande är väldigt groggy. Han pekade en del på magen när han var ledsen så vi började fundera på om han hade ont. När vi kände på magen så var den som en trumma så han hade en hel del luft i magen stackaren. Han behövde bajsa också men var hård så han fick lite klyx. Sen så tömde han ordentligt... Det hjälpte lite på magen men han var fortfarande lite ledsen. Han fick lite saft för han var törstig och han tömde nästan en hel mugg...

Cirkulationen i kroppen håller på att ställa om sig och det tar tid, så allt blir lite annorlunda. Kroppen kan bete sig lite annorlunda mot innan.

När vi till slut kände att vi kunde gå därifrån, 3 timmar senare, så hade han kommit hyfsat till ro.
Vi gick hem och lagade mat och åt sen gick vi tillbaka vid 20,30. Då hade syresättningen varit nere på 75 och det var de inte nöjda med så de gjorde ett ultraljud på hjärtat och de konstaterade att hjärtat var lite trött. Så de satte in det hjärtstärkande igen, som de hade trappat ut tidigare på dagen. Sen hade han 38,3 i temp så de satte in antibiotika i förebyggande syfte. Han var väldigt trött när vi var där, inte vaken någon längre stund.

Ett av Leos problem för tillfället är att han har svårt att dra djupa andetag och hosta ordentligt. Eftersom han låg så länge i hjärt-lungmaskin så behöver lungorna användas ordentligt för att få bort vätska, slem och fyllas ordentligt. Han har alltid haft svårt för att hosta ordentligt eller harkla sig och det hade han behövt nu.

Vi gick vid 21,30 och då hade han somnat igen och verkade som om han sov rätt så gott.. Nu hoppas jag bara att natten blir lugn. Han behöver vila.

Sover med sin "bebbis" i fast grepp! =)

3 hade något att säga!:

Jessica o Emilia sa...

Goa, fina o starka Leo! Så ont det gör i mig att se honom på kortet även om jag vet varför han är kopplad till allt detta. Tänk att vara så liten o ha gått igenom så mycket...man måste vara full av beundran =) Många kramar från Laröd <3

EmiliaJ75 sa...

Fina, fina Leo! Vilken kämpe! Han kommer nog bli något stort när han blir stor:-) Vilken kille! Måste vara jobbigt att stå bredvid och inte kunna göra så mycket. En dag som går= en dag närmare slutmålet. Stor kram!

Helena sa...

Lilla hjärtat, hoppas att dagen blir bättre idag för er!!