BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

lördag 24 september 2011

Lördag

Idag har varit en bra dag. Leo har varit uppe i vagnen vid tre tillfällen. Tanken var att, när han är "frånkopplad" (från dränsugen), så skulle vi passa på att prova att ge honom mat i munnen ute i lunchrummet. De första 2 gångerna fick han i sig ca 5 teskedar, vilket är jättebra för honom. Den tredje gången gick det inte så bra, han åt hälften, sen kräktes han upp det igen... Han var nog trött och hostan stör honom rätt så mycket än.

Max åkte hem med farmor och farfar idag igen. Det var himla mysigt att ha honom här. Stora killen. ♥

Leos mage är fortfarande skum. Den är ganska stor och lite svullen, men vi vet inte riktigt varför. Han bajsar så den är inte stopp... De mätte den idag så vi kan ha koll på den. Det är tydligen ganska vanligt att ha problem med magen efter denna operationen. Cirkulationen i hela kroppen ställer om sig och det tar tid och man vet inte exakt vad som händer. Jag hoppas bara att han slipper vara så svullen om magen snart. Han har inte ont i magen men det märks att han är lite besvärad när han sitter upp. Han vill gärna luta sig bakåt och det beror mest troligt på att magen trycker uppåt...

Han ligger fortsatt bra i syresättning, runt 88-94, beroende på hur mycket syrgas han får. Just nu har han 1½L i grimma i näsan men han har ingen syrgas när han är frånkopplad och vi går iväg. Än så länge är det nog bara bra att han har syrgas, men snart kan han nog få slippa det.

Det kommer inte jättemycket vätska i dränen så jag hoppas att han snart kan bli av med dom. När han väl har blivit av med dom så hoppas jag att han inte samlar på sig vätska igen, vilket är en risk. Det är inte roligt att komma hem och sen behöva åka tillbaka igen...

Idag gjorde de ett EKG på Leo eftersom de misstänkte att det var något som var felinställt på pacemakern. Den stod på 120 som puls och Leo låg på runt 150, vilket är lite högt. Efter att de hade ställt om pacemakern så ligger hans puls runt 140 istället.

Jag var iväg en runda ner i stan i eftermiddags och då passade de på att fixa pacemakern och det gjordes även ett UKG... Av vad jag förstod så har hjärtat inte riktigt återhämtat sig helt än, men det är på god väg.

Jag var nere i stan och handlade,, jag "behövde" lite lördagsgodis... Nu har jag ätit alldeles för mycket och mår allmänt pyton! Jag avskyr att föräta mig på godis! Ändå så lyckas jag göra det om och om igen... Blää.

Max och jag spelade fotbollsspel
Nu vet jag var Leo har fått sin stil...
 Sitter upp ordentligt!
Har suttit upp ordentligt 2 ggr idag!

2 hade något att säga!:

EmiliaJ75 sa...

Åh vilka härliga framsteg!

Therese sa...

Hej! Vill bara säga att jag brukar läsa din blogg, jag har själv en son som precis gjort sin TCPC 4 1/2 vecka sen. När jag nu läste om Leos svullna mage ville jag bara säga att detta hade även vår son magen var stor och stenhård. När vi var i Lund sa man att Ludvigs lever var förstorad och vi trodde att det var därför men när vi kom hem och han började andas konstigt gjorde man en buk röntgen och där såg man att han hade massa vätska i buken. Men nu snart 5veckor efter hans operation och efter man höjde vätskedrivandet är hans mage nästan som vanligt. (Men det kanske man redan har kollat på Leo.)
Man är så imponerad av hur starka våra hjärtisar är. Hoppas ni snart får komma hem.
Therese mamma till hjärtebarnet Ludvig