BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

måndag 26 september 2011

Ett(?) steg bakåt...

Idag är ingen bra dag för Leo! Gårdagen var väldigt positiv, att hjärtat har rättat till sig själv.
Idag la jag märke till tidigt att han var väldigt "stånkig". Så fort han andades så var det som om han behövde trycka ut luften och lät på varje andetag. Magen var även större igen...
Vi gick ut och skulle äta frukost men han ville bara ha 3 skedar yoggi sen var det totalstopp! När han är frånkopplad så är han utan syrgas och det märktes verkligen nu. Han stånkade mer och hittade ingen bra ställning i vagnen. Mest troligt så tryckte magen så pass på lungorna att det blev för jobbigt. Så vi gick in och la honom i sängen så han fick sin syrgas. Då slappnade han av igen och kunde vila.

Jag pratade lite med sjuksköterskan när hon gav morgonmedicinerna och hon skulle prata med läkaren. Hon sa själv att hon tyckte att magen såg större ut och att hon hade reagerat på andningen.

När läkarna kom in så ville de ta ultraljud på mage/hjärta och EKG. De var lite förbryllade över att magen hade ökat i omfång plus att han hade gått upp ett halvt kilo sen igår. De misstänkte att det var vätska i buken och menade på att det innebar att det skulle sättas in mer kissemediciner och lite starkare doser.

Sen åkte J och handlade och under tiden så kom en läkare in och gjorde ett ultraljud på Leos hjärta och mage. Slutsatsen var att Leo hade en hel del vätska fritt i bukhålan och hjärtat såg bra ut.

Det dom vill göra är att se om de kan få honom att kissa ur sig vätskan, de har lagt till ännu en kissemedicin och de kommer att vara aggressivare(?) för att få bort vätskan.

Lite senare på eftermiddagen kom läkaren in igen och gjorde ett EKG. De har sk telemetri på Leo så att de ser ett löpande EKG ute på sina skärmar. De hade sett att hans puls låg på 153 eller 154 oavsett om det var dag eller natt och om han skrek eller ej. Det är inte normalt. Först och främst är det för högt, han bör ligga runt 120, sen så är det i stort sett omöjligt att ligga så stabilt. Så det gjordes ett EKG men det gjorde, om möjligt, läkaren ännu mer brydd. Han tyckte att Leo var unik, han hade aldrig sett ett barn som låg så stabilt i puls. Så han gick lika förbryllad som han var när han kom in...

Syster gjorde ett kort besök hos oss och lämnade av lite post och hälsade på Leo. Klockan började bli mycket och vi hade inte bestämt vad vi skulle äta så vi lyckades enas om att jag skulle köra till Pizzeria Avesta och köpa mat. Syster skulle åka hem igen så hon åkte med till pizzerian och gick till Centralen därifrån.

När vi satt och åt i godan ro så kom sköterskan in med läkaren i släptåg. Han ville att de skulle göra ett EKG med alla elektroderna, det dom gjorde innan hade bara använt en del av dem. Nu ville han ha ett fullt, så han kunde reda ut varför hjärtat slog som det gjorde. Han misstänkte att det var någon typ av "rundgång" i förmaket och att signalen (som säger åt hjärtat att slå) kanske kommer från fel ställe i hjärtat.
Han hade varit helt bortkopplad från sin pm sen läkaren var inne första gången men hade fortfarande exakt samma puls, antingen 153 eller 154.
Han har fått sitt EKG och sen får vi se vad han säger, han skulle nog rådgöra med någon annan doktor.

Som vanligt så går det inte rakt fram med Leo, det går fram och bak, eller upp och ner...  =)

Morgonmedicinerna..

2 hade något att säga!:

Nilla sa...

Lilla hjärtat!
Hoppas att det bara är en dålig dag och att han tutar framåt imorgon igen.
Kram

Mathias sa...

Nej... Kämpa på Leo! Vi tänker på er!