BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 27 september 2011

Elkonvertering...

Idag har följetongen med hans hjärta fortsatt...
Han var mycket piggare i morse och bukomfånget hade minskat med ca 1 cm och vikten var 400 g lägre idag, så det går åt rätt håll igen. Han fick i sig en dl yoggi till frukost utan problem och drack ca 1 dl juice på det... Tyvärr kom det upp en del på plats men det var massor med slem.

Vi satt en bra stund och snackade skit med folket i köket. När vi skulle tillbaka så ville Leo inte det och det är jättebra. Nu på förmiddagen kom sjukgymnasten tillbaka, han insåg att det inte var någon idé att försöka få upp Leo igår så idag blev han glad när han såg att Leo mådde bättre.
Leo ville ingenting så vi tog tag i saken och satte honom på golvet på en matta. Han skulle inte leka eller något, allt var NEJ!!
Vi såg att han gjorde en antydan att vilja kasa på rumpan till mig, så vi tog bort mattan och så satte jag mig en meter bort. Längre kom vi inte med tanke på dränslangarna.. Det tog lite tid och han blev ganska ledsen men han kom bort till mig. Sen var jag så taskig att jag flyttade på mig så han fick kasa en liten bit till.. Sen hade vi lite mys innan han fick komma tillbaka till sängen igen.

På ronden så kom dom in och sa att de trodde att Leo kanske kunde ha sk. förmaksfladder. Ett förmaksfladder kan de försöka att "bota" med hjälp av mediciner som "nollställer" hjärtat så att det kan hitta sin egen rytm igen. Detta ville de prova med Leo eftersom det inte är speciellt bra att han har en så hög puls. Fladdret kan vara en orsak till att han inte blir av med vätskan.
Vi fick ta in Leo i ett undersökningsrum och sen kom det in en hög med läkare. De hade även med en narkosläkare om det skulle bli några problem med andningen... Sen satte de elektroder på honom och kopplade upp honom mot en skärm. Sen sprutade de in Adenosin och trodde att de på så vis skulle kunna nollställa hjärtat så att fladdret försvann.

Jag kan säga att jag var ganska nervös när jag stod där inne. De sa att jag inte skulle bli orolig om det blev ett streck på skärmen för det var bara någon sekund... I hans fall hade de dessutom en försäkring i att han hade pacemakern som de kunde slå igång, OM hjärtat inte skulle vilja gå igång. Man är inte så kaxig när de säger att de ska stanna ens barns hjärta, om än för någon sekund...

Tyvärr så fick de inget bra resultat av medicinen, pulsen gick ner till runt 90 i ett par sekunder sen gick den upp igen... De kliade sig lite i huvudet och sa att de skulle fundera över nästa steg..

Vi gick tillbaka till rummet så länge och fortsatte med att mata honom. Efter ett tag så kom en av läkarna in och sa att nästa steg är elkonvertering. Så nu ska han vara fastande i ca 6 timmar så ska de göra konverteringen ikväll vid 18-19-tiden...

1 hade något att säga!:

Mathias sa...

Åh fy sjutton vilken rysare det där med att "stoppa" hjärtat tvärt... Det där med elkonvertering låter inte heller nåt vidare - jag hoppas så att det gått bra för er ikväll..... Kom igen, Leo! Du fixar det!