BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

onsdag 27 januari 2010

En väldigt lång dag!

Idag har det hänt en hel del! Men jag ska börja från början.

Igår ringde de från dagvården på lasarettet och sa att vi hade fått tid för en sk ventrikelpassage, dvs en kontraströntgen av tarmen. Hon undrade när vi kunde komma. Eftersom vi ändå skulle till sjukhuset idag så bestämde vi, genom att flytta om lite i schemat att vi skulle klämma in det oxå! Det är underbart att det äntligen är på G!
Idag var det en späckad dag.
14.00 Dietistbesök
15.00 Kontraströntgen
16.00 Sjukgymnast

Nu kastades schemat om lite, så sjukgymnasten kom in medan vi väntade på att gå ner på röntgen. Ska tillbaka till sjukgymnasten nästa vecka.
Kom in på röntgen vid halv 4. Sen började pärsen! De tog bort knappen han har nu och sen skulle de med en böjlig kateter som de skulle få ner i tunntarmen och sen via den dra ner den nya knappen som ser lite annorlunda ut.
Innan detta var klart hade det gått 1½ timme. Stackars Leo var helt förtvivlad och tillslut somnade han av ren utmattning! Tyvärr vaknade han efter en liten stund och blev helt förtvivlad igen!! Efter 1½ timme inne på röntgen, iklädd ett ordentligt blyförkläde så var jag rätt så slut själv. Varm som bara den och jag hade väl inte stått precis som man ska...
Det som dom kom fram till på röntgen var att hans magsäck tömmer sig dåligt, muskulaturen e lite slapp. Tunntarmen tömmer sig som den ska så därför ger vi nu maten direkt ner i den.
Förhoppningsvis kommer magsäcken att bli starkare när han växer och får upp vikten.

Ska man se det positiva med besöket idag så är det att han har gått upp i vikt, 7300 g mot 6940 g för en månad sen. Längden var 73,8 cm mot 72,5 cm den 28/12. Syresättningen låg riktigt bra, runt 86%.

Med den nya knappen så ska vi låta maten gå superlångsamt, 15 ml/timme mot 45 ml/timme innan! Plus att det ska gå dygnet runt! Dietisten skulle höra av sig imorgon och förhoppningsvis ska vi kunna öka hastigheten till 20 ml/timme då. Men vi måste börja väldigt försiktigt.

Förhoppningen med detta nu är att vi ska märka en stor skillnad vad gäller kräkningarna. Bilderna som tagits idag ska skickas till barnkirurgerna i Lund och de ska detaljgranska och säga sitt. Det är högst troligt att Leo kommer att få genom gå en gastroskopi oxå. Men det är längre väntetid till det. De vill göra en ordentlig utredning av honom så att de inte missar något, vilket känns väldigt skönt! Bara hoppas att det värsta för Leos skull är över nu. Det var inte roligt att se honom så förtvivlad idag och inte kunna trösta honom!

Lite annat nu: Vädret var inte på vår sida idag! När jag lämnade Max imorse var det härlig snö som föll. Sen har det fortsatt hela dagen, med blåst dessutom. När jag åkte och handlade vid 11, så fick jag skrapa bilen från en tunn men svårbortagen hinna av is! När jag var färdighandlad och skulle åka hem, så fick jag skrapa igen!! Det var bara hem och slänga i sig lite mat, sen packade jag in Leo i bilen och körde iväg. Som tur e så körde jag ca 40 minuter innan jag skulle vara där. Det tar i vanliga fall ca 20 minuter till sjukhuset, idag tog det 40 minuter. Räligt och bitvis förrädiskt väglag! På vägen hem, vid 6-tiden var det ännu värre! Det tog lång tid att ta sig hem, och det var lite slirigt! Vår gata har de inte plogat alls, så där låg snön tjock! Det värsta e ju inte all snön, utan att det blåst mycket så det har bildats drivor!

Imorgon blir det förhoppningsvis en lugn dag. Vi håller Max hemma från dagis för han hade varit ordentligt lös i magen idag och det går både vinterkräksjuka och maginfluensa...
Sen på fredag ska jag jobba, 9-19! Förhoppningsvis är vägarna bättre då.
Nu längtar jag bara till lördagen, då vi är ett litet gäng tjejer som ska iväg och bowla! Ska bli så jäkla skoj!!

2 hade något att säga!:

Mathias sa...

Hoppas det blir bättre med kräkandet nu.

Jessica sa...

Vad skönt att man ändå kom fram till något o nu får vi ju hoppas att det har önskad effekt =) Kram