BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

onsdag 16 december 2009

Viktkontroll och besvikelse...

Idag var det så dags för viktkontroll för Leo. Från början var tiden satt till 14, men Eva ringde och frågade om vi kunde ta det 13 istället, då hon skulle på något möte kl 14. Eftersom farfar ändå skulle hämta Max så hade jag inga problem med den tiden. Passade på att lämna extranyckeln till Passaten till mekanikern här i byn på vägen in till stan. Vi ska få på vinterdäcken på den imorgon! Bättre sent än aldrig eller??

När jag la Leo på vågen hade jag förhoppningen att han skulle ha passerat 7 kg. Det var mitt lilla mål innan jul och döm om min förvåning när vågen stannade på 7000 g!! Snacka om exakt! Så nu är han en 7 kg´s kille! I hans fall så måste man ju sätta små delmål, det går inte att tro att han ska kunna gå upp 500 g- 1 kg bara så där. De 400 g sammanlagt som han gick upp de två senaste vägningarna (på ca 1 vecka) var mest för att vi ökade maten och att han fick ordning på vätskebalansen. Nu kan vi inte begära att han ska gå upp lika mycket per gång. Fast jag tror jag ska göra ett försök snart att öka volymen på maten. Hastigheten väntar jag med att höja.

Vi mätte honom oxå då vi såg att det var en månad sen sist. Då var han ca 71,5, nu var han 72,5! Helt ok med en cm på en månad. Huvudomfånget låg på 43,8, inte konstigt att den goa vintermössan inte passade, den var ju 48/50... Synd för den var så mysig, klädd med fårpäls... eller om det var fusk. Varm och go var den iallafall!!

Syresättningen var bra oxå, låg runt 78-80 och det är där han helst ska ligga. När vi skulle gå så gick vi förbi Reins (hjärtläkarens) dörr för att önska god jul, det slutade med att han beordrade ett stick i hälen för att ta en kapillär syra-bas... Leo tyckte inte om det alls, under hela tiden som den manliga sjukskötaren tog blod så skrek han för fullt!! Det var stor skillnad mot när de tog det inne på barnavdelningen! Då var han superlugn och det gick jättebra... Fast sköterskorna var han bekant med, det var han inte med den här skötaren... Kan ju ha spelat in...

När vi kom därifrån så skulle jag inom ett stort varuhus på Välaområdet (säger inte vilket ifall personen läser här). Eftersom folk börjat handla julklappar i större utsträckning så var det rätt så mycket folk på parkeringen, men jag smet in som hastigast och hade det avklarat på ca 5 minuter, som tur var!!

Sen åkte jag och hämtade Max hos farfar, eg hade jag tänkt köra och tanka och hämta Jockes biljett först, men jag hade glömt mobilen med koderna hemma... Så efter att jag hämtat Max och mobilen åkte vi och tanka bilen och hämtade Biljetten!

Imorgon skulle eg mamma, pappa och syster kommit upp men när jag snackade med dom i eftermiddag så lutar det nog åt att de inte kan komma... De har inga vinterdäck på bilen... De har inte köpt några vinterdäck eftersom de inte räknade med att det skulle komma snö och de ska ju flytta ner i mellandagarna...
Jag hade sett fram emot deras besök så jag blev besviken, men jag förstår dem. Det är inte helt 100 att de inte kommer, men det ser inte bra ut tyvärr!

2 hade något att säga!:

Em sa...

Är ju inte sådär värst mycket skillnad på torsdag och måndag..

EmiliaJ75 sa...

Nu har jag inte full koll på lillkillens tidigare vikt etc men jag blir glad när du blev glad=)