Är det inte den ena så...

är det den andra... Max var lite småförkyld igår och trött men verkade ändå rätt pigg. Men efter bara någon timme så hörde vi hur han hostade i sömnen, riktigt skrällande.. Det blev värre och värre och andningen lät mer och mer ansträngd. Jag skulle lägga mig tidigt idag eftersom jag var uppe till halv 2 natten innan och var supertrött. Men när jag lagt mig så hörde jag plötsligt hur Max andades riktigt väsande och hest. Gick in till honom och då var han på väg av sin säng och var jätteledsen! Han kunde knappt andas och hostade väldigt skrällande och hest. När jag lyfte upp honom så blev han jätteledsen, han var antagligen rädd eftersom han hade svårt att andas och ont i halsen. Vi försökte få i honom hostmedicin och alvedon men han vägrade! Han som annars älskar medicin! Vi la honom i våra sängar och ringde sjukvårdsrådgivningen. De sa att vi skulle åka in till barnakuten så det var bara att klä på honom och mig och sätta sig i bilen. På vägen in blev det lite bättre men vi hade fått rådet att åka in ändå eftersom det kunde komma tillbaka.

Naturligtvis var det världens regnoväder på vägen in... Regnade och blåste så man knappt såg vägen. När vi kom till barnakuten så hörde de direkt på honom att det var krupp. Han fick lite ipren i flytande form medan vi väntade på läkaren. Först ville han inte ta medicinen men när han fick en glass om han tog det så gick det ner.
När vi kom in till läkaren så var han så himla duktig. Hon fick lyssna på hjärta och lungor och titta i öronen (Max hade pekat på örat och sagt aj...) Hon sa att han skulle få cortison och adrenalin som skulle hjälpa. Hon sa även att hon hörde ett blåsljud på hjärtat men att nästan hälften som kommer in med krupp har det. Beror på att hjärtat blir väldigt ansträngt när de har svårt att andas. Men vi hade pratat lite om Leo innan så med tanke på det så ville hon att vi skulle låta Rein (Leos kardiolog) lyssna på honom när han är frisk, men hon trodde inte det var något.

När sköterskan kom med medicinerna så förklarade hon vad hon skulle göra och Max bara nickade. Han fick först inhalera adrenalin som var snabbverkande och sen cortison som skulle vara långtidsverkande. Han var jätteduktig och hon berömde honom mycket. Det hjälpte med medicinerna och han fick två presenter för att han varit så duktig. Sen fick vi åka hem! Var hemma vid halv 2 och hade åkt vid halv 12 så det gick rätt så snabbt faktiskt. Men det var lugnt på akuten.

Medicinen har hjälpt för han har inte hostat så mycket inatt. Nu verkar han vara pigg igen, lite trött naturligtvis men det är ju inte så konstigt.

Kommentarer

tösan sa…
Usch, falsk krupp är inte roligt! Ylva-Lie varkar ha växt ifrån sin *peppar, peppar*.
Som tur är finns det bra mediciner. För oss hjälpte det mycket att alltid se till att hon aldrig blev kall om halsen (scarfs eller halsduk och tjockare tröja när det var kallt). Och frisk luft! Massa frisk luft!
*kram*

Populära inlägg i den här bloggen

Utskrivna...

Äntligen fria...

Återkomst efter många års frånvaro...