BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fredag 17 juli 2009

Fredag

Vår kille börjar bli allt piggare nu! Ska försöka göra en snabbsammanfattning sen i onsdags...

Onsdag:
Ner på 67:an, ordentligt smärtstillande (Ketogan) var 3-4 timme, försiktigt öka på maten upp till volymen vi hade innan op. Mycket vila och kontroller var timme, sen varannan timme... Har syrgasgrimma, med 1 l syrgas. Får förutom ketoganet även alvedon, antibiotika, furosemid (kissmedicin), kaptopril, acetylsalisylsyra...

Torsdag:
Smärtstillande var 4 timme eller vid behov. Syrgasen skiftas mellan 0,5-0,75-1 l under dagen men framåt eftermiddagen hamnar vi på 0,75 l. Pga att pvk:n (nålen i vänster hand) börjar funka allt sämre, plus att han verkar ha ont så diskuteras att antingen ta bort nålen eller gå över till att ge medicinerna i munnen istället. (Han får ketogan, antibiotika och furosemid i pvk:n). Maten är uppe i samma volymer som hemma och kräkningarna är tillbaka... Dock hoppas han över att kräka nästan vartannat mål... kryss i taket. Storebror och farmor hälsar på!! Härligt att kramas med Max!!
Pga problem med magen så har han fått vattenlavemang på biva och det hjälpte för stunden. Idag börjar vi ge honom katrinplommonjuice i maten oxå. Tar så mycket energi om han ska kämpa med magen.
Under dagen byts ketoganet ut mot oxynorm, som ges i knappen.
På kvällen kräker han ner steristripsen som sitter för stygnen på bröstkorgen så det blir att lägga om det! Han blir inte lycklig men fin efteråt... :-)

Fredag:
Idag får han bara smärtstillning vid behov (alvedonen får han dock fortfarande). Har inneburit att han sluppit smärtstillande hela dagen!! Därmed har han varit ganska pigg idag! Han har lett en del och tom skrattat till. Nålen på handen är kvar men den används inte. Pga att CRP:t fortfarande var förhöjt så ska nya prover tas imorgon antagligen och därför får den sitta.
Nu är han tillbaka på sina egna mediciner, spironolakton, impugan (kissemediciner), kaptopril och asa (acetylsalisylsyra) plus alvedonen och antibiotikan.
Idag har han "bara" kräkts 3 ordentliga gånger, mot tidigare 7-10!!! Förhoppningsvis är det en trend som håller i sig!

Imorgon är det dag 5 efter op och då händer allt! Ultraljud på hjärtat, EKG, röntgen, de ska plocka pacemakertrådarna och ta stygn och ev ta lite prover... :-) Får vi se hur Leo tar det, UKG:t brukar sluta med en ursinnig och kallsvettig Leo... Men det återstår att se.

Själv ska jag njuta av en ordentlig säng för första gången på ett par nätter nu. Man sover ju i en slags bäddsoffa på rummet med Leo och den är inte så värst bekväm, plus att man vaknar hela tiden! Nu ska jag få sova en hel natt!
Men jag måste sätta klockan imorgon så jag inte missar frukosten, det är McDonalds som bjuder på frukost här på Ronald!! :-)
Jocke fick njuta av den frukosten förra gången så nu e det min tur! Men nu ska jag gå och lägga mig! Är otroligt trött....

0 hade något att säga!: