BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

måndag 27 juli 2009

Dalby, återbesök...

Söndagen spenderades i Dalby, hos mamma, syster. Pappa fick vi bara träffa ca en timme sen la de in honom på kava (kirurgisk akutvårdsavdelning). Hans prover hade visat på att inflammationen i gallan hade spridit sig till bukspottskörteln så det blev inläggning på direkten med antibiotika intravenöst och så var han tvungen att vara fastande ifall de skulle behöva operera honom akut...

Ute i Dalby fick vi besök av mammas storebror med sambo. De har inte träffat ungarna men Max pladdrade på utan att visa några tecken på blyghet... =)
Vi gjorde god mat, Smördegsinbakad lax med fyllning av gorgonzola, persilja och gräslök. Till det hade vi färskpotatis och murkelsås. Riktigt smarrigt!
Efterrätten blev en smarrig gräddtårta...

Max busade rundor som bara den och blev tröttare och tröttare men sova skulle han inte!! Vid 10 stupade han i säng och somnade gott efter att hans älskade moster hade läst för honom. Det första han sa när han vaknade var: moster... sen skulle han upp och sova hos moster men la sig i morfars säng istället... I 30 minuter åtminstone...

Idag var det även återbesök för Leo och efter att ha pratat med pappa på förmiddagen så åkte vi in allihop, det verkade som om han skulle få komma hem redan idag. De hade eg sagt 2-3 dagar men det verkade som om antibiotikan hade verkat för efter att jag varit med Leo på återbesöket så gick jag bort till pappa, där mamma, syster och Max var. Mammas bror m sambo hade åkt hem men istället hade mamma, pappa & syster besök av danska vänner från Frankrike, så de var med på sjukhuset för att träffa pappa! Efter att de rondat där kl 15 så fick han besked om att han fick åka hem! Proverna visade inga tecken på infektion utan antibiotikan hade gjort susen.

Leos återbesök gick över förväntan! Han väger nu 5,6 kg och det är nästan 1 hg upp på en vecka. EKG:et såg bra ut och ultraljudet oxå. Detta åtebesöket görs för att kolla så det inte har bildats vätska i hjärtsäcken, vilket kan hända. Men allt såg toppen ut och den stora överraskningen var syresättningen! Den låg på 85-86-87 hela tiden! När vi åkte hem låg den omkring 75-80! Detta innbeär att kroppen har börjat anpassa sig till den nya "justeringen" och att allt funkar som det ska!! Känns jätteskönt. Nästa återbesök är inte förrän 18 augusti nu.

Max var jättetrött ikväll oxå, trots att han sov i bilen från Lödde och hem... Tog över en timme att natta honom och det började i hans säng men slutade i våra... Samtidigt är det jobbigt att natta ett barn som är trött men kämpar för att hålla sig vaken, när man själv är tröttare än vad han är!! Snacka om att kämpa... Jag kan ju inte somna före honom för då sticker han ju! =)

Imorgon är det tillbaka till vardagen igen för första gången på 4 veckor. Max ska på dagis, Jocke jobbar och Leo ska vaccineras... Hade nästan glömt bort det.. Hoppas han inte reagerar som sist... Sist han vaccinerades så kräkte han oerhörda mängder de följande 3 dagarna! Aldrig sett honom kräka så mycket! Stackaren... Måste köpa kattmat imorgon och hämta ut medicin och kläder jag beställt till Leo!

0 hade något att säga!: