BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

torsdag 16 september 2010

Sjukgymnasten

Idag var det dags att träffa habiliteringens sjukgymnast. Besöket blev väldigt lyckat. Jag fick en hel del tips på träning för Leo och vi ska även få hem två hjälpmedel.

Det ena hjälpmedlet är en form av gåstol, men som är höj- och sänkbar. Den ska hjälpa honom att vilja gå. Som det är nu så är han så instabil i fot-, knä- och höftleder så det är svårt för honom att stå någon längre stund. Vi väntar även på att hans skor ska komma, det medför ännu mer stabilitet.

Det andra hjälpmedlet ser ut som en stor korv. Det är en stor kudde som är formad som en korv. Den är till för att han ska sitta grensle över den för att öva upp balansen. Sen kan man även använda den som stöd när han övar knästående.

Knäståendet är en ny övning som ska hjälpa honom stärka höfterna. Det är lättare att träna höfterna med knästående, eftersom man inte tränar ett så stort parti som när man står på fötterna. Det blir lite mer punktträning. Vi ska även försöka att hantera honom utan att han tänjer allt för mycket på höfterna. Inte låta honom sitta på höften m.a.o.

Det var väldigt givande med alla nya tips. Ska bli intressant att se vad hjälpmedlen gör för nytta.

0 hade något att säga!: