BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

onsdag 6 oktober 2010

Mycket sjukhus idag...

Idag var det dags för ett besök hos hjärtläkaren. Eftersom vi skulle vara på klin-fys redan 8,15, så fick jag gå upp halv 7 så att Leo fick i sig lite mat innan. Han var nog trött för han åt i en timme sen fick jag ändå väcka honom.

Först var vi på klinisk-fysiologi och gjorde det obligatoriska EKG:et. Som vanligt så låg han still och var jätteduktig. Sen upp till barnmottagningen. Vi var lite sena efter ekg:et så jag sprang på Eva(hjärtsköterskan) i dörren. Fick anmält mig i receptionen och sen var det dags för vikt, längd, blodtryck, syresättning... Vikten var en positiv överraskning, 30/8 vägde han 9050g. Idag stannade vågen på 9210 g! Skönt att se att det går uppåt. Längden var ca 81 cm.

Inne på "hjärterummet" togs det blodtryck och så kollade de syresättningen. Blodtrycket var bra, 85/45 tror jag... Syresättningen låg kring 81-82 och det är riktigt bra, innan har han legat runt 78-80.

Vi pratade en del om hans kräkningar, Rein (hjärtläkaren) skulle ta upp det igen med deras nutritionsteam. Dietisten har redan hjälpt mig med att ta kontakt med barnkirurgerna i Lund. Vi vill att de ska gå ner med kamera i strupen/magen och se om de kan hitta något.
Vi måste jobba mycket med maten, nu när han börjar vilja äta.

Ultraljudet på hjärtat gick rätt så snabbt, Rein ville mest se så att det inte hade ändrats något sen senast. Han är jättenöjd med hans hjärta. Eg ville han ta bort minst 2 av medicinerna nu, tom det hjärtstärkande, men vi kom överens om att det var bättre att han hade kvar dem till efter operationen.

Jag fick även ett intyg av Rein. Ett slags sjukintyg som ger mig rätt att få sjukpenning istället för mammapeng. Mammapengarna börjar ta slut. Eftersom han måste vara hemma, pga infektionsrisk inför operationen, så ska jag få sjukpenning istället. Ska ta och skicka in intyget så snabbt som möjligt.

Vi gick inom dietisten oxå, hon fick det nya datumet för kateteriseringen så att hon kan samordna med Lund. Vi stannade så Leo fick leka lite. Hon har nästan bara sett Leo när han suttit i vagnen och innan när han var sämre. Hon blev jätteglad när hon fick se att han är så pigg och frisk som han är. Hon hade väldigt fina bilar tyckte Leo.

Vi hade ett digert schema idag, vi skulle hämta skor och till habiliteringen oxå. Eftersom ul:et inte tog så lång tid så hade jag tid att hämta Leos skor på ortopedtekniska innan vi skulle till habiliteringen.

På habiliteringen så skulle vi hämta en gåstol och en stor "kudde" som ser ut som en megastor korv... Vi provade stolen och han fattade rätt så fort hur man skulle göra.


Leos fräcka gympadojor.


Provar gåstolen


Gåstolen och kudden!

0 hade något att säga!: