BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fredag 29 oktober 2010

Röntgenkaos..

Fredag idag och jag är riktigt stel i nacken. Har vaknat ett par gånger i natt av att nacken har ömmat ordentligt.

Igår var jag och Leo inne på sjukhuset för en bukröntgen. Detta för att se så att knappen ligger rätt i tunntarmen. De hann knappt börja innan Leo var helt förtvivlad. Han gillar inte att behöva ligga ner under en stor låda som hänger ca 10 cm över huvudet. Vem som helst hade kunnat bli klaustrofobisk... Sen att de höll på med slangar i knappen och ville att han skulle ligga helt still gjorde inte saken bättre. Han var förbannad, ledsen och skrek för full hals. Efter att de var klara, det tog ca 10 minuter, så var han helt färdig. Stackaren har ju inte alls samma resurser som vi. De gjorde en viktig upptäckt dock. Hans slang, som ska ligga i tunntarmen, låg i matstrupen!! Så det är inte så konstigt att han har kräkts så mycket.

Problemet är att han har kräkts lika mycket sen han fick denna typen av knapp, så vi har inte misstänkt att den har kunnat ligga fel. Jag tyckte först det var onödigt med röntgen, men jag är glad att vi gjorde den.

När de märkte att den låg fel så ville de lägga den rätt. Men vi kom överens om att byta den till en helt ny, den har suttit rätt så länge. För att göra det så krävde jag lugnande till Leo. Så jobbigt som han hade det på den lilla stunden det tog dem att titta innan, så skulle han aldrig fixa att lägga en ny, för det tar sin tid. Så vi fick upp på dagvården. Där fick han dormicum i rumpan och sen fick vi sällskap av en sköterska ner. Hon skulle vara med eftersom han hade fått lugnande. När vi kom ner så började Leo bli riktigt lullig. Allt var jätteroligt och han var helt lealös. Naturligtvis var de inte färdiga att börja. Så vi fick vänta en stund. Sköterskan som var med såg till att de skyndade på det, eftersom det fanns risk att det lugnande skulle börja avta innan de var färdiga.

Sen började de "rota". De hade lite problem att få ut den gamla, och jag är glad att vi bytte till en ny, när jag såg hur den gamla såg ut... För att få slangen till knappen rätt så för de in en mjuk och böjlig ledare och går ner till rätt ställe. Sen, när de är på rätt plats, så trär de bara på knappen på ledaren och drar ner den direkt på rätt ställe. Låter rätt så lätt, men det är det inte. Dessutom så sitter hålet till knappen lite fel i Leos fall.

Läkaren förklarade att Leos håll sitter lite fel så när de försöker gå ner med ledaren så vill den gå uppåt, mot matstrupen, istället för ner i tarmen. Så det kan vara en orsak till att slangen har vänt. Men vi vet inte hur den har gjort det.
Framförallt vet vi inte hur länge den har suttit i matstrupen. Den kan ha suttit där i dagar, veckor eller månader... Har för mig att knappen fick sättas rätt i juli, efter att vi råkat dra ut den lite. Så den kan ha suttit fel sen dess, om det vill sig illa! Jag förstår nu hur det kan komma sig att han kräker så mycket på en gång! Vi har mätt kräkningarna denna veckan och i regel kräks han upp minst hälften av vad han får på hela dagen... Inte så konstigt att han inte går upp något vidare i vikt.

Det lugnande gjorde susen och först mot slutet, när de började bli färdiga så blev han lite irriterad. Så i fortsättningen kommer jag att kräva lugnande om de ska göra någon längre undersökning. Han var så duktig, vår kämpe. Nu hoppas vi att knappen kommer att sitta rätt länge. Läkaren menade på att eftersom den tydligen rätt så lätt hamnar fel, att vi skulle börja ge maten i magsäcken istället. Dessutom blir det mer naturligt. Så idag kör vi som vanligt, för att se om det gör någon skillnad på kräkningarna. Sen imorgon börjar vi använda magsäcken i stället! Förhoppningsvis funkar det!

Ett röntgenbesök som jag trodde skulle ta ca 15 minuter, slutade på 2 timmar... Och lilleman var riktigt trött efteråt. Själv var jag rätt så trött också, det tar på krafterna att se honom så. Jag skippade träningen på kvällen, jag kände inte alls för det. Jag och syrran passade på att åka och handla och hämta Leos mat på apoteket istället. Det var superskönt att kunna handla i lugn och ro, och i vår egen takt!

Idag har vi lämnat Passaten på verkstaden här i byn. Det är dags att byta till vinterdäck. Annars ska vi bara vara hemma och mysa. Ikväll ska Jocke tura så jag ska vara gräsänka. Jag har redan passat på att hyra en film till ikväll. Det blev Bounty Hunter. Jag har velat se den sen den kom, men det är nog ingen film för Jocke. Därför passade det bra. =) Ikväll när ungarna har lagt sig så blir det film och godis!

Denna veckan har varit en katastrof vad gäller mat och träning! Nya tag näste vecka. På torsdag är det äntligen dags för min tatuering. Jag längtar!!


1 hade något att säga!:

EmiliaJ75 sa...

Usch så jobbigt för Leo=( Hoppas nu dock att detta ger ett bra resultat så han slipper kräkas!