BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 9 mars 2010

Barnakuten, utebliven spruta...

Igår var det en seg dag. Max har kvar sin hosta emellanåt eftersom han envisas med att springa gatlopp här hemma. Så det blev inget kyrkis igår. Han var på ett hemskt humör och bara slogs och skrek eller grät, inget var bra. Så när Jocke kom hem så blev jag lite avlöst. Jag var inte direkt på humör för sånt igår, jag är förkyld och sliten efter så många dåliga nätter.

Inatt var det den värsta natten på länge! Klockan 4 vaknade jag av att Leo hostade som bara den. Eftersom det höll i sig så tog jag upp honom och gick ut och satte mig i soffan i vardagsrummet. Det är ju onödigt att han väcker resten av familjen.
Eftersom han "gnydde" på varje utandning och hade indragningar så satt jag till hans andning och indragningar lugnat ner sig, ca 1½ timme. Det var på håret att jag hade satt mig i bilen och åkt in till barnakuten...
Tog ytterligare en halvtimme innan jag somnade. Så 2 timmar vakentid blev det... Det plus att förkylningen brutit ut ordentligt gör att jag inte är speciellt pigg idag.

Idag skulle dessutom Leo fått sin spruta mot RS-viruset, men när Eva ringde och skulle höra hur det var så kom vi överens om att vi först skulle åka in på barnakuten så att en doktor fick titta på honom pga hans hemska hosta och förkylning. Gav doktorn godkänt så skulle jag gå upp till Eva på neo och så skulle han få sprutan.
Jag hade på känn att doktorn skulle avråda men jag vill ändå kolla upp honom så vi åkte in efter att ha lämnat Max hos farmor och farfar.

Vi slapp vänta så länge denna gången, blev ca en halvtimme eftersom doktorn var tvungen att ta en ambulans. Han menade på att det fanns två scenarion om man gav sprutan nu när han har en infektion i kroppen.
1: att den inte gör någon som helst verkan.
2: att han blir ännu sjukare, vilket inte är bra.

Sen sa han att de har inget mot hostan, han rekommenderade svartvinbärssaft. Det är fullt med c-vitaminer och lite sött. Vätska är viktigt och hjälper mot hosta.

När vi kom hem så fick Leo lite svartvinbärssaft i en mugg, han drack lite. Sen gick jag och la honom, för trots att han sov ca 30 minuter i bilen så var han trött. Nu har han sovit i över 3 timmar... Det tar på krafterna att vara sjuk.

Själv la jag mig i soffan efter att ha lagt Leo. Jag har, förutom en ordentlig förkylning, ont i huvudet och är fruktansvärt trött. Jag låg och vilade en stund men man får inte ligga ostört speciellt länge med en 3-åring som är som en duracellkanin... =)

Ikväll blir det lite fantasilös middag, makaroner och falukorv, och syster är snäll nog att tillaga den. Jag orkar verkligen ingenting. Känns som att det blir läggdags när jag har lagt ungarna idag.
Det är väl för mycket att hoppas på en hel natts sömn...

1 hade något att säga!:

Marie sa...

Liiider med dig sömn e viktigt och speciellt när man själv inte e tipp topp, hoppas allt blir bra med dina små killar samt att du kryar på dig själv snart KRAM