BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

onsdag 11 maj 2011

Sjukhuset igen...

Idag har vi varit med Max i Lund igen. Det var dags att ta av förbandet om snoppen och bli av med katetern. Vi kom iväg sent pga olika omständigheter så vi var inte i Lund förrän 7,45 ca (vi skulle varit där 7,30). Väl där fick vi reda på vad som skulle hända under dagen. Först skulle han sövas som hastigast, när de plockade bort förbandet. Sen skulle han vakna på post-op och när han vaknat skulle vi få komma till ett rum på dagkirurgen. Han skulle få massor med vätska så att han blev kissnödig. Under tiden som de tog av förbandet så skulle de sätta en klämma på kateterslangen så att han blev tvungen att kissa "rätt". Sen när det funkade så skulle de dra katetern och sen var han tvungen att kissa en gång till innan vi fick åka hem.

Vi hade emlat båda handryggarna men när de skulle sätta nålen så kunde de inte hitta rätt så det slutade med att de sövde honom med mask istället. Det gick lika bra, han var superduktig och sa inte ett ord. Han var ganska dåsig redan av midazolam, som han fick en stund innan.

Efter bara 25 minuter så var han klar och låg och sov på post-op. Det tog väl ca 20 minuter innan han vaknade och eftersom han bara var sövd en liten stund så blev han klarvaken direkt. Det var en stor skillnad mot förra gången.
Han hade dropp i handen och blev serverad både piggelin och saft så att han skulle bli kissnödig. Det tog ca 1 timme, sen var han och kissade första gången. Det gick jättebra!
Sen kom Dr Gunnar och berättade att han fortfarande inte fick spela fotboll, cykla, hoppa runt. Han måste vara lugn i ca 3 veckor till! Han ska ha en kompress om snoppen åtminstone en vecka, för att stygnen inte ska skava. Kompressen ska bytas efter varje toabesök.

Sen skulle han få bli av med katetern. Han var nog lite nervös för han frös så att att han skakade, men sköterskan drog slangen ganska fort. Sen blev det ännu en piggelin och massor med saft. Vi gick en runda ner på Lekterapin innan de skulle stänga. Där passade han på att kissa igen så sen gick vi upp på avdelningen och sa till. De plockade bort slangen i handen och sen fick återbesökstid och lite mer information. Sen var vi redo att åka hem!

Under tiden vi var iväg så var Leo först med syster och sen med farmor. Syster lyckades få i honom en hel burk mangopuré till frukost! Bra jobbat.

Resten av dagen har sprungit iväg. Jag fick åka till apoteket och köpa kompresser och passade på att handla till maten på MAXI också. Idag blev det grillat. Picnicbog och pommes och hemmagjord tzatsiki till det! Mumsigt.

Max har redan börjat glömma bort sig lite. Han har väldigt mycket energi och det kommer nog inte att bli helt lätt att få honom att vara lugn...

1 hade något att säga!:

Gunilla Månsson sa...

Skönt att höra att allt gått bra. Förstår att det svåraste blir att hålla killen lugn för det ska han ju inte vara egentligen så här års.