BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

måndag 2 maj 2011

Andra dagen och sjuklingen!

Dagen igår gick fortsatt bra med maten. Han åt hyfsade portioner av maten. Till mellanmålet på eftermiddagen så klämde han tex en hel burk med mangopuré.

Igår var jag och tränade core med boll. Det var riktigt jobbigt men är så skoj. När jag kom hem och hade duschat så åkte jag och Max iväg och skulle byta ett par byxor till Leo. Vi skulle även köpa en cykelstång till Max´s cykel. Eftersom det var lunchdags så bestämde Max att vi skulle äta på McD... Så det blev först Familia (H&M och McD) sen körde vi till Biltema för cykelstången. Naturligtvis så var den slut på lagret där så vi får köra dit i nästa vecka istället. Nu är det ju ingen brådska eftersom han inte kommer att cykla på ett bra tag.

När vi kom hem så var farfar där och hjälpte oss att toppdressa gräsmattan. Leo hade precis vaknat så jag och han satt och mös ett tag innan han fick sin lunch. Han åt rätt så bra, en halv burk blev det och minimax till det.

Sen gick vi ut till de andra. Det var inte jätteskönt väder men det är alltid skönt att vara ute lite. Fick bankat ner det nya jordankaret till torkvindan, det vi hade sen innan var för stort. Leo satt på sin bobby car och mös.

När vi gick in sen 2 timmar senare så fick han lite fruktpuré. En burk med mangopuré bara försvann! (Ja, inte burken då utan innehållet...)

Trots det osäkra vädret så grillade vi. Karré och friterade pommes. Riktigt gott, trots att det var för mycket fett på köttet för att passa mig.

Idag skulle ungarna klippas kl.10 så Leo fick gröt vid 8 och det slank ner en hel portion! Han fick halva sin morgonflaska också, mer hanns inte med eftersom de skulle bada också.
De fick bada tillsammans, det gick bra trots att Leo försökte stänka ner hela badrummet. Max tycker inte riktigt om stänk så de badade klart rätt så snabbt... =)

Hos frisören så gick Max direkt fram till stolen. L, som klipper oss, tog ordentligt. Han blev riktigt kortklippt och såg med ens mycket äldre ut!
Sen var det dags för Leo... och det var inte lätt! Han skulle ICKE klippas. Det tog ca 5 minuter innan vi fick honom att sitta still. Han fick hennes sprayflaska (med vatten då!). Sen sakta men säkert så kunde hon klippa honom. Som tur är så är hon vad vid att klippa barn så det gick rätt så snabbt!
Killarna blev superfina båda två.

När vi kom hem så var Leo trött så han åkte i säng direkt och Max fick lunch. Leo sov knappt en timme och var sen helt slut trots att han hade sovit. Han kändes lite varm så jag mös lite med honom. Eftersom det var dags för lunch så plockade jag fram mat till honom och skulle börja ge honom. Jag skulle visa syrran hur bra det gick... Jag tror jag fick i honom sammanlagt 5 skedar av mat/fruktpuré. Inget skulle han äta. Han drack lite ramlösa men det var inte så mycket det heller.
Efter en stunds lockande så kräktes han, så det fick bli ett bad till. Vid det här laget var det inte mycket med honom, han var trött och hängig! I badet var det skoj en liten stund sen satt han bara där.
När jag hade tvättat honom så svepte jag in honom i en stor handduk och sen la jag mig i soffan med honom på magen och en filt över. Han slocknade direkt och låg så i säkert en halvtimme.

Sen mös han hos mig i ca 1 timme, han var ganska varm så det var definitivt lite feber. En bra förklaring till hur dagen hade fortsatt, för vid frukosten märktes inget.

Eftersom han inte hade fått i sig mycket till lunch så satte jag en flaska mat som "backup". Det är både mat och vätska.
Dietisten ringde ikväll och var överlycklig när jag berättade hur bra det hade gått. Frågade också lite om hur jag ska fortgå om han inte vill äta, och att han hoppar över ett mål gör inget, men inte två. Då är det bättre att ge honom en flaska som reserv. Annars är det att se till så att han får i sig vätska! Som med alla sjuka barn.

Nu ikväll var han superkinkig och skulle helst bäras, och helst av mig... Stackaren var helt slut och jag gick och la honom 18,30 och han slocknade bums. Sen vaknade han när Jocke la Max vid 19 och var i stort behov av en ny blöja!!

Fick ytterligare en stunds mys med honom i knäet sen, för han skulle inte sova! Men vid 20 så kunde jag lägga in honom, sovandes, i sin säng igen.

Sen att jag fick hämta honom, vaken, nu för 5 minuter sen, det är en annan sak... Nu blir det sova hos oss, kommer Max också så tror jag att Jocke rymmer upp på ovanvåningen, för hans eget bästa. Det är trångt att sova 4 stycken i sängen...

Max´s hosta verkar gå på rätt hål i alla fall! På onsdag ska han skrivas in... Det känns jobbigt!

0 hade något att säga!: