BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

torsdag 19 maj 2011

Lugn dag

Idag har vi mest varit hemma. Jag och Max var iväg i morse och handlade lite på Maxi eftersom jag ändå skulle till apoteket och köpa sk Mepitel. Mepitelen satt som ett litet nät runt snoppen för att inte kompressen ska fastna i såret. Det han hade var riktigt skitigt så det var dags för ett byte.

När vi kom hem så stack Jocke iväg och spelade golf. Jag gjorde pannkakssmet eftersom Max hade beställt det redan igår. Leos lunch bestod av en halv lunchkorv och 2 rösti som jag mixade och blandade med lite minimax. Detta var tydligen riktigt gott för han åt bra. Han fick syn på sylten så det fick han lite på maten. Han åt upp nästan allt och sen drack han mjölk med sugrör. Detta är jätteroligt eftersom han vet hur man blåser bubblor!!

Sen åkte Leo i säng och sov gott i ganska exakt en timme. Jag och Max slappade lite i soffan under tiden. När Leo hade vaknat så ville Max att vi skulle måla. Han skulle måla med vattenfärg och Leo fick prova fingerfärg. Leo provade ett litet tag, sen var inte det skoj.

Till mellanmål fick han "djungeldessert" (banan och ananaspuré). Den var ganska god och han tuggade lite på en riskaka också. En halv burk blev det så det var helt ok.

Det var tänkt att jag och Max skulle köra till tippen men när vi skulle starta bilen så hände det absolut ingenting! Det visade sig att Max hade lyckats tända 2 lampor i bilen som sken så svagt att vi inte sett det. Eftersom vi inte har använt den på länge så hade batteriet laddat ur helt. Tur att svärföräldrarna har startkablar. De kom hit och vi fick igång bilen. Sen passade svärfar på att gödsla gräsmattan när han ändå var här... =)

Klockan hade sprungit iväg så jag gick in och började med maten, så fick Jocke och Max köra till tippen.
Idag blev det fetaostfylld och baconlindad köttfärslimpa. Potatis och sås till det. Så fantastiskt gott! Jag älskar köttfärslimpa men gör det alldeles för sällan.
Till Leo gjorde jag ett mos på morötter och palsternacka och lite köttfärs. Han gillade det nog för han åt jättebra. Speciellt sen han fick smak på gelén..

Jag är väldigt positivt överraskad över hur bra (peppar, peppar) det går med Leo och maten. Jag trodde inte att han skulle ha så bra aptit. Nu är det svåra bara att se till att han får "rätt" mat, dvs mos eller liknande. Jag får inte frångå mixandet!

4 hade något att säga!:

Bloggmamman sa...

Det är så roligt att läsa om framgångarna med maten för Leo! Blir lika glad varje gång jag läser att det funkar så bra! Och du ska också ha en stor eloge för att du kämpar som du gör! Hoppas verkligen det fortsätter så här:) Kram till er!

Mickis.H sa...

Vad roligt att det går så bra med maten :) hoppas verkligen att det håller i sig. Ska också försöka få Luna att äta vanlig mat men det får bli efter op :)

Dessie (flickanfin på fl) sa...

Har suttit och läst massvis i din blogg, och måste säga att jag verkligen tycker att ni är en stark familj! Blir så glad när jag läser om alla framsteg, och ler när jag tittar på bilderna på era fina pojkar :) Du får gärna titta in i min blogg om du vill :)

Dessie sa...

Alltid kul att hitta intressant läsning :)
Alicias hjärtfel heter AV Commune fast är inte riktigt samma som på de bilder/beskrivningar som vi hittat på nätet, knappt att growingpeoples beskrivning stämmer.. hon hade lite mer "hål" och missbildningar än vad dom frst trodde, men dom lyckades att modifiera och bygga om.. men ändå blev det ett läckage :/ Är såå nervös inför om det blir en ny op! Soliga kramar till dig!