BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 12 april 2011

Nya besked och nya bekymmer...

Igår var det dags för ett besök på sjukhuset för att kolla Leos öron. Dels skulle det göras ett hörseltest och sen ett besök till öronläkaren. Hörseltestet gick faktiskt över förväntan, han satt hyfsat lugnt och stilla. Det blev bättre resultat än förra gången (i höstas) så han hör nog som han ska.
Hos läkaren var han mer intresserad av att kramas med dom än att sitta stilla. När väl läkaren kunde titta i öronen så såg det bra ut. Någon liten vätskebubbla på ena trumhinnan men annars var det som det skulle.

Idag var det dags för ett besök hos hjärtläkaren. 8,45 var det bokat, vilket innebär att vi ska infinna oss på fysiologiska avdelningen en halvtimme innan för att göra ett ekg. Ekg:t gick riktigt bra, han låg stilla lagom länge.

Vikten var ok idag, 9510 g är 40 g ner sen förra veckan. Det är ungefär +-0 i mitt tycke. Längden ligger nu på 85,6 cm vilket inte är så värst långt för hans ålder, men han växer lite för var gång. Det är det viktigaste. Saturationen låg helt ok, kring 80%.

Jag och hjärtläkaren pratade lite om situationen som den ser ut nu. Jag har haft kontakt med Lund och de kan inte säga något om när op. kan bli av. De har 5-6 akutfall som står i vänt innan sommaren så med största sannolikhet så blir op inte innan sommaren.
Eftersom vi har väntat på op så har antagligen magläkare mfl avvaktat med remisserna till gastroskopi och pH-mätning. Så nu skulle läkaren trycka på till de andra läkarna att de ska ta tag i det. Han tyckte även att vi skulle ha kontakt med dietisten varannan vecka.

Han menade på att om inte Leo börjar äta mer mat med munnen så kan det innebära att käkmusklerna inte utvecklas som de ska. Därför är det väldigt viktigt att han får tugga så mycket som möjligt, han är ju så pass stor nu. Annars kan resultatet bli att han får ont när han tuggar, ungefär som träningsvärk, och då kommer han inte vilja tugga...
Det är inte lätt hur man än gör det...

Nu får jag försöka koncentrera mig på att försöka få Leo att äta mer. Han har redan viljan, problemet är bara att han inte sväljer! Han samlar allt i kinderna som värsta hamstern. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att få honom att svälja. Logopeden tyckte att vi skulle ge trögflytande mat, men han måste ju tugga... Jag vet inte riktigt varför han inte vill svälja. Han kan och antagligen vill han också men det funkar inte riktigt. Det tar lång tid för honom att svälja vilket innebär att man måste stoppa honom i ätandet, annars stoppar han in för mycket mat i munnen och då är risken stor att han kräks...

Inte nog med detta, så vill läkaren höja hans dos av hjärtstärkande medicin. Som det är nu så står han på en rätt så låg dos av Captopril, 1ml 3ggr/dag. Den nya dosen som han vill ha upp Leo i är 3ml 3ggr/dag. Det är en dos som är normal för hans vikt(1 ml/kg).

Detta innebär att vi kommer att få tillbringa ett par dagar på sjukhus för att justera dosen. Läkarna kommer att mäta blodtrycket i samband med att han får nya dosen och sen 2 timmar efteråt. Förhoppningsvis tar det bara 2 dagar, men det kan ta 3. Då kommer vi att vara på sjukhuset över dagen, på kvällen åker vi hem.
Vi kommer även att få en remiss för hjärtröntgen.
Många blåa lappar att vänta i brevlådan... =)

Annars mår ungarna bara bra. Max chockade förskolefröken idag. Det visade sig att han och ett barn till hade likadana tröjor på sig så fröken sa: "ni har ju samma tröja". Då drar Max till med: " nej, likadana"! Vadå brås på mamma, moster och mormor... =)
(Fröken sa att hon tappade hakan lite när han rättade henne... )

Imorgon är det en hemmadag, sen på torsdag är det besök hos specialisttandläkare för Leo. Med tanke på hjärtat så är det väldigt viktigt med munhygienen!

Igår var jag och Jocke på bio för första gången på ca 6-7 år. Vi är inte riktigt ense om att det är så längesen, men längesen är det! Jag tror att senaste filmen vi såg på bio var Spiderman 2 2004, men Jocke är inte riktigt säker.
Igår var det Hur många lingon finns det i världen. En jättehärlig film med delar av Glada Hudik-gänget. Farmor var snäll och nattade busungarna.

0 hade något att säga!: