BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

lördag 30 april 2011

Första dagen...

Idag har det varit den första dagen med den nya "menyn". Natten var sådär, så jag och Leo gick upp vid halv 7 i morse. Han fick en halv portion gröt till frukost och sen sondnäringen en stund efteråt. Sen skulle jag dammsuga huset och han hängde på. När jag dammsög på ungarnas rum så ville han inte flytta sig så jag lyfte undan honom för att kunna dammsuga golvet. Detta resulterade i att han blev arg som ett bi och därmed kräkte. Dock en rätt så liten kräkning.

Mellanmålet vid 10 gick sådär eftersom jag hade glömt att köpa fruktpuré och fick mixa ett äpple... Smakade nog inte så gott... Men han fick i sig lite. Jag blandade ut både gröten och äpplemoset med lite minimax. Till lunch fick han kokt potatis och fiskbullar i hummersås, fast som ett mos. Han tyckte om det och åt en hyfsad portion. Det kan väl ha motsvarat ca en halv deciliter, det är i den storleken på måltider som vi är nu. Mitt mantra idag har varit "ät så mycket/lite du vill, bara du äter".

Jag och Max var iväg och köpte present till hans kompis E som fyller 4. Eg. skulle vi ha åkt på kalas till henne hela familjen idag, men eftersom Max är dålig så fick Jocke åka själv. När vi hade köpt present så körde vi inom Maxi så jag fick köpt lite fruktpuréer bla.

Till eftermiddags-mellanmål blev det en fruktpuré med Persika, päron och ananas (tror jag). Han fick äta själv och han åt lite mer än en halv burk, dvs runt 1 dl. Det var tydligen gott! =)
Till målen har han fått antingen vatten eller minimax att dricka i sitt lilla glas och det har funkat bra.

Ett stort framsteg nu ikväll var när vi satt vid tv-bordet och jag frågade Max om han ville äta då, så pekade Leo mot köksbordet och ville dit! När jag frågade honom om han vill äta så nickade han...

Till middag ikväll blev det lite mer kokt potatis och fiskbullar. Jag hade en rätt så stor portion kvar och satte fram den på vint och förlust. Han fick äta så mycket han ville. Jag tror att han åt ungefär en dl där också! Han tyckte om det, det märktes.

Första dagen har gått jättebra. Det har krupit i kroppen när jag har funderat över mängder och kräkningar. Jag vill inget hellre än att skriva upp vad han har ätit och hur mycket han har kräkts, men jag har bestämt mig för att jag ska sluta med mina listor!

Han kräktes en gång till nu ikväll innan vi borstade tänderna och jag vill fortfarande skriva upp den men jag SKA INTE! Jag verkar säkert helkonstig men det bjuder jag på. =)

Jag har aldrig tänkt på att jag är en kontrollmänniska. Jag har alltid varit dålig på att delegera men det är ju inte riktigt samma sak tycker jag. Men med Leo är jag verkligen en kontrollmänniska. Jag vill ha full koll på vad som händer med honom och jag vill veta varför det händer! Jag har fått utskrivet hans journal eftersom jag vill sitta och läsa om sånt som jag antagligen har missat pga att det har varit för mycket information på en gång. Plus att jag har full koll på hur han har mått även när jag inte har varit närvarande. Vadå kontrollberoende...

Hade jag varit utbildad sjuksköterska så är jag rädd för att jag nog tyvärr varit en "pain in the ass" för personalen som hade haft hand om honom... :-/

För att komma tillbaka till dagens innehåll så har dagen varit bra, riktigt bra. Nu är det bara att hoppas att det fortsätter så.
Jag tror att jag ska försöka leva efter ett av Cesar Millans råd: Lev i nuet! Ett mycket bra råd.

3 hade något att säga!:

Gunilla Månsson sa...

Härlig bild på Leo som både äter och dricker samtidigt. Jätteroligt att läsa att han vill och kan äta vanlig mat. Du missar väl inte det extra smöret i potatismoset? Kan du sedan låta bli och kolla hur mycket han äter så blir det ju riktigt bra. Jag förstår att det är svårt men vissa saker får man arbeta bort.

Helena sa...

Åh med risk att det blir klapp på huvudet - fast det inte är meningen, men du fy fabian vad duktig du är :-) Första steget idag är avklarat och det är alltid början när man lägger kryckorna åt sidan som det är jobbigt, kommer foten hålla eller kommer den att ge vika? Men det måste vara så enormt skönt att se att lillkillen är på och vill äta :-)

Sen anser jag inte att det är konstigt att du är kontrollmänniska, det är i stressade situationer då vi ingen kontroll har som vi försöker återta kontroll på de få områden vi kan göra något åt. Sedan vikten av vikt och mat blir vi ju påminda varje gång vi är på sjukan om - så givetvis så har du lagt mycket fokus där.

Det ska bli jättespännande att få följa vad som händer hos er. Det finns ju även möjligheter sedan att berika maten om du känner att han behöver några extra kalorier, lite grädde, lite rapsolja eller energipulver. Hoppas nu att fortsättningen går minst lika bra för er!!!

Mickis.H sa...

Härligt med framsteg. Heja Leo :)
Jag skriver också upp matmängd osv, lite av en kontroll människa ;)
Hoppas Max op blir av.
Kram