BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

söndag 27 mars 2011

Haket och True Grit!

Igår hade jag och syster bestämt att vi skulle gå på bio! Vi hade två biocheckar som snart skulle bli för gamla. Efter lite kikande på SF´s hemsida så blev det bokat två platser på True Grit. Jeff Bridges och Matt Damon, då kan det inte bli dåligt!
Vi passade också på att boka bord på Haket. Jag kommer inte ihåg senast jag var ute och åt! Iofs kommer jag inte ihåg senast jag gick på bio heller... tror det var 2004 eftersom jag har för mig att det var Spiderman 2 vi såg.

Vi parkerade på Ångfärjan i stan och gick fort till Haket, det blåste kallt ute! Haket var en himla mysig restaurang, rätt så rustik! Vi förbjöd varandra att äta sånt som vi har ätit innan och vi skulle ta olika rätter så vi skulle kunna smaka av varandras rätt. Syster fastnade för något som hette Köfte. Det var lammfärsbiffar med couscous, tomatsås och tsatziki. Själv tog jag örtmarinerad ox- & kycklingfilé på spett med pommes, bearnaise och tsatziki. Maten var såå god. Vi försökte njuta av maten men den slank ner rätt så snabbt eftersom vi var ganska hungriga! Det var underbart att kunna sitta och äta i lugn och ro och kunna prata.

Efter maten så funderade vi först på att dela på en efterrätt men vi insåg att det nog skulle bli för bra eftersom vi tänkte ha lite gott till filmen.

På plats på bion så blev det först toastopp, sen gottehandling, som sig bör! Syster tog popcorn, själv tog jag baconsnacks. De är så vansinnigt goda! Sen väntade 1,5 timme film.

Filmen var riktigt bra. Jeff Bridges var fantastisk som fyllbullt till sheriff! Matt Damon var som alltid riktigt bra och Hailee Steinfeld var fantastisk. En fantastisk film! Den kommer med största sannolikhet att hamna i filmhyllan senare! Nu ska vi bara ta och se Crazy Heart också, eller hur syster! ;-)

Det var en jättehärlig kväll med syster och så välbehövligt! Helt underbart att kunna komma iväg och vara mig själv, inte mamma eller fru! Detta måste vi göra om snart syster!

Idag jobbar Jocke så det blir ingen träning för mig. Max har sin gympa kl.11, annars har vi inget planerat. Blir en lugn och skön söndag!

Från True Grit:
Mattie Ross: [cutting the rope on the tree] Why did they hang him so high?
Rooster Cogburn: I do not know. Possibly in the belief it'd make him more dead.
eller:
Rooster Cogburn: We'll sleep here and follow in the morning.
Mattie Ross: But we promised to bury the poor soul inside!
Rooster Cogburn: Ground's too hard. Them men wanted a decent burial, they should have got themselves killed in summer.

Fantastisk film, se den!

0 hade något att säga!: