BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fredag 21 januari 2011

Hjärtat!

Igår var det dags för ett besök hos hjärtläkaren igen. På schemat stod EKG, mätning av blodtryck och syresättning och sist men absolut inte minst: ultraljudet! EKG:et gick bättre än väntat. Inte lätt att ligga stilla när man är 2 år, men med hjälp av att han fick ligga på min mage och lite assistans av en sköterska som hade en leksak så gick det faktiskt bra.

Mätning av syresättning och blodtryck gick bra, syresättningen var riktigt bra, hela 84%! Blodtrycket låg också bra. Hjärtläkaren kom in och pratade och lyssnade på Leo. Han var nöjd med framstegen som Leo gör.

Sen var det dags för ultraljudet. Eftersom jag vet att han INTE finner sig att ligga själv på sängen så la jag mig med honom i knäet. Det gick bra, med assistans av en tv och ännu en "rolig" sköterska. =)

Läkaren tittade ordentligt och kom fram till att läckage som alltid funnits i klaffen (tricuspidalis), nu hade ökat något. Det var inte mycket men det hade ökat. Därför så ökade han de vätskedrivande medicinerna för att avlasta hjärtat. Jag undrade om det ökade läckaget kunde hänga ihop med det ngt ökade trycket i lungvenerna, men det hade inget med varandra att göra. Vad det ökade läckaget beror på vet man inte.

Fick även pratat lite med dietisten, de skulle ha möte om Leo senare på dagen. Alla i matteamet skulle diskutera det som de sett/hört när vi var på barn lila i början på veckan. Jag framförde att jag ville ha remisser till både gastroskopin och en refluxmätning. Jag vill utesluta att det är något fysiskt fel.

Eftersom vi skulle vara på sjukhuset redan 8,15 så fick syster snällt ställa upp och lämna Max på dagis. Farmor hade ringt dagen innan och bett att få hämta honom eftersom hon skulle ut till Jockes bror med familj. Så jag träffade Max en liten stund på morgonen sen inte förrän när han kom hem, vid 17,30.
Jag och syster tog oss an att försöka fixa så att man kan titta på tv:n med hjälp av HDMI (från datorn). Efter en del "pulande" så fick vi det faktiskt att funka. Häftigt att se hur bra det blir när man får upp tex tv3Play på tv:n.

På kvällen var det äntligen träning igen! En hel vecka sen sist. Denna veckan tränar Jocke på tisdagen så jag tränar torsdag och söndag istället. Det var ett riktigt härligt pass, jag har lånat en pulsklocka så jag blev rätt så nöjd när jag såg att jag hade bränt över 1000 kalorier på 1½ timme.

Idag ska vi få fint besök. J och hennes prinsar kommer på fika/lekdate. W och Max ska få busa rundor. Hoppas det inte blir alltför mycket bråk.

Ikväll har Jocke träning så jag får se vad det blir till middag, ingen avancerat.

0 hade något att säga!: