BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

lördag 7 november 2009

Slappelördag...

Har inte haft ork eller tid att skriva, men nu kommer en uppdatering.

Igår var det en väldigt intensiv dag, klockan 11 mötte jag & Max upp Jessica/Emilia, Marie/Lowa & Therese/Alma på Busfabriken! Det var en lite blyg Max bland alla tjejerna... Jessica brukar han känna igen och snacka med, men nu var han superblyg. Inte så konstigt med tanke på att Jessica ändrat sig en hel del nu när hon tappat 20 kg! Men efter ett tag så kom han igång. Första halvtimmen var vi i "småbarnshörnan" (för barn 1-3 år), ungarna hade skitskoj. Åkte rutschkana, lekte i bollhavet. Sen gick vi på upptäcksfärd... Fanns en massa gångar hit och dit, ungarna hittade en jättelång rutschkana som blev poppis! De lekte i ett svep i 1½ timme sen fick vi bryta för lite lunch! Jag tog en smarrig nachotallrik och Max fick korv med bokstavspommes! Han åt upp nästan allt och drack en hel festis så han var törstig...
Sen var det fullt bus igen, vi mammor var nog lika förtjusta som barnen! Ungarna gick jättebra ihop, Max har ju lekt med Emilia en hel del, men väldigt lite med Lowa och inget med Alma, men det flöt hur bra som helst!
Efter nästan 3 timmars bus så blev det en glasspaus, och kaffe för mammorna. (Jag ser mig som barn i det fallet så jag tog en glass *ler*) Sen ett sista busryck innan 4 trötta ungar med tillhörande (och antagligen lika trötta) mammor släntrade ut till bilarna!!
Stort tack för en underbar dag på Busfabriken, hoppas det blir av fler gånger, gärna snart! =)

När vi kom hem så hade vi planerat att vi skulle till Poppe, Åsa, Elsa & Ville om ca 2 timmar så det blev lite nervarvning och lek... Sova middag fanns det inte tid med, och det hade inte Max gått med på heller, det sa han i bilen på väg hem!

Vid halv 5 åkte vi till fam Andersson/Pålsson och väl där tog det inte många minuter innan Elsa & Max busade järnet!! Det var bus och skrik om vartannat! Ville och Leo låg och mös i Villes gym. Tiden gick fort och vi åt god mat! Poppe & Jocke var iväg och tränade och sen kom drickat fram... Men det gick rätt lugnt till eftersom ungarna var uppe! Vid halv 12 bröt vi upp och åkte hem! Max var helt färdig, efter en lång dag med massor med bus!! Han slocknade snabbt i bilen, likaså Leo!
Idag sov Max "ända" till halv 8! Eftersom jag hade fått gå och lägga mig när vi kom hem från Poppe, Åsa så gick jag upp med Max. Han var ordentligt hungrig och klämde 1½ skål med ovanligt mycket fil & puffar i! Sen åt han 2 mackor 1½-2 timme senare...
Idag har vi mest tagit det lugnt, eftersom jag har varit rätt så trött. Vi åkte och handlade lite vid middagstid, jag & Max. Träffade på farfar på MAXI, men Max var inte på prathumör... Farfar är ju annars favoriten, men han sa inte mycket!

När vi kom hem gick Jocke och Max och sov middag, det behövdes verkligen... Jag passade på att röja lite i köket. Sen vid 4-tiden kom farmor! Då var lyckan gjord! Då skulle han och farmor cykla och gunga!! Så de gick/cyklade iväg. Farfar kom ner efter hästarna, vi skulle försöka få fyr i spisen. Senast vi försökte så fick vi inte fyr alls... Men han hade tipsat om att man kunde sätta in värmeljus i spisen först för att värma upp röret lite, så jag hade gjort det. Vet inte om det var det som gjorde att det funkade, med funkade gjorde det!! Så himla mysigt!!
Max kom hem en stund efter att vi fått fyr i spisen och han gick in och när han fick syn på det sa han helt spontant: "Åhhh, så fint"! Lät så härligt!
Han och farmor hade köpt glass till alla nere i affären, så han satt på sin stol och åt glass och tittade på elden... Vi släckte ljuset runt om så det var himla mysigt!


Eftersom Jocke jobbar imorgon så firade vi Fars Dag idag istället. Jag stekte rostas, gjorde skånepotatis och så hade vi massor med stekt svamp till! Så himla gott!! Sen efter maten så fick Jocke sina presenter. En från Max och en från Leo! En ny rakhyvel och en moisturizer att använda efter rakningen! =)

Nu sover alla mina 3 killar så gott! Jocke ska börja jobba redan 6 imorgon bitti så han kan vara med på innebandymatchen vid 15... =)
Farmor har lovat Max att han ska få följa med henne hem till farfar imorgon efter att hon har jobbat. Själv ska jag nog ta det väldigt lugnt imorgon...
Btw, bilderna från helgen finns som vanligt på bilddagboken...

0 hade något att säga!: