BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 3 november 2009

Barnmottagningen och ny pump...

Idag var det så dags, sanningens timme.. Jag var lite sen till mötet med dietisten, men det visade sig att det gjorde inte så mycket för hon var sen själv. Så jag vägde Leo så länge medan hon avslutade sin patient. Vägen stannade på... (jag höll faktiskt andan lite!) 3400 g! 60 gram mer än förra gången för 14 dagar sen! Positivt ju! Plus att han hade växt 0,6 cm på längden! Så han är nu 71 cm! (Bvc-tanten mätte honom till 71 i fredags men jag litar mer på sjukhusets digitala mätplatta!)
Jag fick lite tips på hur vi ska kunna ytterligare minimera kräkningarna. Dietisten föreslog att istället för att ge 110 ml av "vällingen" så kan vi ge ca 60-70 ml och sen avsluta med mat/gröt/banan... Ngt fast som kan lägga sig som ett lock. Fick även ett par sidor med tips på mat och ingredienser utan mjölk. Hon sa även att vi kan börja ge honom av vår mat, det kanske han tycker om. Bara undvika salt och mixa maten så kan han äta det vi äter.

Efter besöket hos dietisten så var det besök hos knappsköterskan, vi skulle få en ny matpump. Medan vi väntade på henne så visade jag Leo Brio tågrälsen som de hade i väntrummet... Körde med tåget och han skrattade som aldrig förr!! Var så härligt att höra, systrarna som gick förbi vände sig om och log när de såg honom... Det var ett så himla hjärtligt skratt!!

Pumpen som vi nu fått är lite annorlunda än den gamla, bla är den tystare. Smidig och det enda som eg är krångligare är när man ska ha den i ryggsäcken... Lite meckigare att få den på plats. Men det är ju en vanesak!

Annars har eftermiddagen varit som vanligt. Max ville inte hem när jag hämta på dagis... De hade haft gympa och det tyckte han var skoj! =)
När vi kom hem så skulle han ha fruktsallad, ingen högoddsare direkt... =) För tillfället är det Dumbo som snurrar mycket i dvd:n.
Vid 4-tiden kom farmor förbi, hon ville bara säga hej och busa lite med barnen, men det slutade med att hon och Max gick/cyklade till lekplatsen och gungade! =) Max vet vad han ska göra...

När Jocke kom hem så åt vi middag, pytt i panna med stekt ägg och rödbetor! Max åt riktigt mycket av pytten.

Max kom i säng tidigt idag för han var trött! Kvart i 8 sov han gott... =) Hoppas han gör om bedriften från i natt, dvs sover HELA natten i sin egen säng! Man blev smått chockad i morse när man vaknade och inte hade Max där! Men han kom in rätt så snart! Tror hon var strax efter 6. Men hellre det än att han kommer runt midnatt... Han tar ju lite plats... ;-)

Måste bara tacka er som kommenterade gårdagens inlägg, alltid skönt med lite positiv respons.
Jag är en grubblare av stora mått, speciellt sen jag fick reda på att det är min medicin som orsakat Leos hjärtfel! Vissa dagar har jag mått riktigt dåligt, men jag kan ju tyvärr inte göra så mycket åt det nu, mer än att se till att han mår så bra han bara kan!! Han är en kämpe!

2 hade något att säga!:

Beatrice Lille sa...

Vad skönt med framsteg gumman!

Ja,grubblare är jag också!

Jessica sa...

Najs att det gått upp! Då går det åt rätt håll ju =) Kram