BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

måndag 27 juni 2011

Sammanfattning...

En liten tillbakablick:

I torsdags kom mamma, pappa och syster hit. På grund av väldiga köer i Tyskland så blev dem senare än vad de hade trott så de kom inte förrän vid midnatt. Max hade väntat hela dagen så han blev lite ledsen när han insåg att han inte skulle få vara uppe till de kom.

I torsdags var jag och Leo på sjukhuset. Det var dags för vägning och sen lite ät-träning. Jag hade förhoppningar på ett positivt resultat och det blev det, om än lite mindre plus än vad jag hade hoppats. Den 10/6 vägde han 9560 g och nu vägde han 9645g så det var helt ok. Det måste vara omöjligt för honom att gå upp mer eftersom han rör sig precis hela tiden!

Ät-träningen gick sådär. Han åt lite och spexade massor!! Han är en sån pajas, och nu fick dietisten se det också. =)

I fredags när Max vaknade så ville han väcka mormor och morfar men han fick nöja sig med att se så bilen stod ute på uppfarten. Det blev stort kramkalas när de hade vaknat.
I vår familj har vi egentligen en tradition på midsommarafton som går ut på att vi åker till Kåseberga och köper ål och kåsebergaröra som vi äter på midsommardagen.
Eftersom vi bor lite väl långt från Kåseberga så åkte vi till Råå istället. Hem kom vi med ål till mamma, pappa och syster. Vi andra köpte lax.

På eftermiddagen var vi vid scoutstugan en stund. Max fiskade i fiskedammen och fick godis! Vi tog lite lotter men sen ville Max hem.
Midsommarmaten bestod av färskpotatis, sill, fiskbullar (till mig, syster och ungarna), gräddfil, gräslök, rädisor... Eftersom det var midsommarafton så skulle vi sitta ute, men det var ganska kallt! Efter maten blev det lite kubbspel och bus. Jordgubbarna och grädde till efterrätt sen var man mätt som aldrig förr!

Midsommardag hade vi inget planerat. Alla mådde bra och det var tråkigt att bara sitta inne så jag och mamma gick ut och gick en 4 kms runda i blåsten. När vi kom tillbaka så var det dags för Jocke att köra till jobbet, han skulle jobba mellan 14-23. Han trodde att han skulle vara hemma till ca 18, men ack så fel han hade!
Han ringde vid 17-tiden och sa att han nog blev sen... så vi fick äta utan honom. Vi gjorde dillstuvad potatis och mamma, pappa och syster åt ål. Jag och Max åt supergod lax istället. Jocke kom hem vid 22 så det blev en lång dag för honom.

Igår skulle mamma, pappa och syster köra upp till Stockholm och hälsa på brorsan. De ska vara borta till på fredag och hälsa på brorsan och sen mormor. Sen ska de bara vara hos oss! Jocke köpte en ny grill på midsommarafton så jag fick i uppgift att sätta ihop den...
Vi hade bjudit hit svärmor och svärfar på premiärgrillning så det var tur att jag fick ihop grillen. =)
Vädret var mycket trevligare så det var riktigt skönt att sitta ute och äta. Som vanligt så blev klockan mycket innan ungarna kom i säng. Det har blivit en del sena nätter på sistone.

Imorse när jag vaknade så tog det en minut eller två innan jag insåg att jag hade vaknat först... Klockan var 7,40 och båda ungarna sov! Max vaknade vid 8 och Leo strax efteråt. Tydligen behövde de sova igen lite.

Idag har det äntligen varit både sol och varmt! Jag passade på att fixa i rabatterna och ungarna höll sig hyfsat lugna. Efter lunch kom farmor och tog med sig Max. Leo sov gott så jag satte mig i solen en stund. Det var så skönt att bara kunna sitta i solen och njuta, utan att ungarna ropar på en...

I eftermiddag har vi inte gjort så mycket. Lite trådgårdsarbete, tvätt och fotboll och bus med ungarna. en riktigt härlig dag! Innan de skulle lägga sig satte jag ungarna i badet. De var ganska svettiga och skitiga. De skvätte på varandra, sen urartade det totalt och slutade med att Max gjorde "bomben" i badkaret!! I säng kom dem men det tog ett tag innan de somnade...

När Leos mat var slut så pep det som vanligt. tyvärr insåg jag när jag skulle ta upp slangen från sängen att den hade lossnat... Maten hade runnit ut i sängen och det var bara att väcka Leo lite skonsamt och duscha av honom. Sen fick han somna om hos oss... Påslakan, örngott, täcke, kudde, lakan och plastad frotté - allt var genomblött av hans mat! Jippie...NOT!

Imorgon är det dags för dagis för Max, sista veckan, sen är han ledig i 4 veckor.


Sötnos ♥

Fick godis i fiskedammen...

Mys med mormor

Fotboll... ♥

Underbar bild!

Det var kallt för Leo på midsommarafton!

Jag har hur mycket bilder som helst, tyvärr kan jag inte lägga upp alla här... Jag lägger upp mer på bilddagboken, eller dayviews som det heter nu...

0 hade något att säga!: