BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fredag 10 juni 2011

Busy day!

Idag var det äntligen dags för återbesök till hjärtläkaren med allt vad det innebär. Först en vända inom fysiologiska avdelningen för ett EKG vilket gick bra idag också. För ovanlighetens skull var vi tidiga så Leo hann med och leka lite i lekrummet på barnmottagningen. Leka=dra ner allt från sin plats...

Jag var lite nervös för vägningen. Jag ville tro att han hade gått upp lite i vikt, så när vågen visade 35g ner så blev jag lite besviken... Jag hade verkligen hoppats att han hade gått upp i vikt! Men, det finns flera logiska förklaringar till varför han inte har gått upp.
1. Han har missat en del av sondmålen på sistone eftersom han har sovit länge.
2. Han rör sig mycket mer nu när han har börjat gå hela tiden.
3. Han hade vuxit ½cm bla.

Sen var det dags för koll av syresättningen och blodtryck. Som vanligt är det inte jätteskoj att sitta still men vi har en bra sköterska! =)
Syresättningen var som vanligt runt 78-80 % och blodtrycket bra. Sen fick han leka lite i väntan på doktorn.

Läkaren lyssnade på hjärtat och nämnde att läckaget hördes i stetoskopet. Han var väldigt nöjd med att Leo äter bra.

Att ligga still på en kudde och låta en läkare göra ultraljud på bröstkorgen med massor av gel är helt ok enligt Leo. Det går bra ett tag, det hjälper att titta på Pingu lite då och då. Han hjälper till ibland, tar det för lång tid så stjälper han mer än gärna till...
Läkaren tittade på gränsen till för länge idag, Leo var på väg att stjälpa men läkaren hann klart. =)

Han menade på att läckaget var kvar, men det har inte ökat. Det kan ha minskat något, men det är svårt att se ordentligt. Men han var nöjd, han menade på att det var rätt att öka på Captoprilen redan nu för att undvika att fresta på hjärtat.

Vi hade även bestämt träff med dietisten för att äta. På menyn stod macka med mjukost, banan och skinkost... Han åt en halv macka med mjukost, nästan en halv banan och sen avslutade han med att äta skinkost med sked... Inte alla som gör det!
Dietisten var nöjd med vad han åt så då kan jag kanske sluta nojja över att han inte får i sig för lite. Efter lite kel med sköterskorna på avdelningen så var vi färdiga med sjukhuset för denna gången.

Vi köpte en lite större pool till Max i början på veckan men vi insåg rätt snabbt att den hade pyspunka... Inte så skoj eftersom vi fyllde den direkt efter att vi hade blåst upp den.
Idag hade jag bestämt mig för att försöka hitta ett par shorts så jag hade laddat upp för en runda på Familia. Plus byta poolen och -tada- hämta medicin, jag är stamkund på Medstop på Familia!

Jag lämnade Max hos farmor och farfar i morse eftersom vi skulle till sjukhuset. Igår hade han och farmor bestämt att han skulle vara hos dem när vi var på sjukhuset och sen plötsligt så skulle han följa med dem på studentuppvaktning och sen sova över hos dem... Så jag hade gott om tid på mig på Familia m.a.o. Det känns underbart att kunna göra sånt här nu när Leo äter som vi. Annars hade det varit inom Familia en snabb runda och sen skynda hem för att hålla tiden till hans mat, så han inte tappar för mycket.
Att kunna gå där idag, utan att stressa och kunna äta lunch med Leo var underbart.

Jag insåg efter lite provande av shorts att mina ben ska inte synas i korta shorts! Det är ingen vacker syn så jag övergav den idén. Jag hittade lite annat skoj på vägen... =)

Nu ikväll har jag haft det lugnt och skönt. Leo däckade strax efter 19, han hade varit vaken sen 5,40 i morse. Jocke smet in till grannen så jag satte igång The Big Bang Theory. Helt underbar serie!

0 hade något att säga!: