BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

söndag 27 februari 2011

Svammel...

Söndag kväll och jag ska snart gå till sängs. Alltid skönt att sitta uppe en stund, helt ensam, i tystnaden.

Helgen har gått fort förbi. Igår hade vi kalas för Leo så förmiddagen gick åt till storhandling av mat och sen förberedelse av maten. Leo fick fina kläder, eftersom det verkligen inte behövs några leksaker!
Fast av farmor och farfar fick han en docka, eller en "bebbis" som han säger. Han är helt besatt av bebisar.

Allt började när vi visade honom ett reportage om Axel, ett ♥ebarn som vi träffade i Lund. Han hade den tidningen och så fort han såg uppslaget på Axel, så log han och sa "bebbis". Han kunde sitta länge och titta i tidningen och när vi slängde den, långt om länge, så letade han efter den! Så nu har han fått en egen "bebbis"!

Kalaset var som vanligt trevligt. Tiden gick fort och tanken var att vi skulle se Melodifestivalen efter att folket hade gått, men ungarna var svårsövda så jag hann bara med att höra de två sista låtarna.

Idag var det Leo som vaknade först, 6,20. Jag tog med honom upp och så gick vi och la oss i soffan, Leo somnade nog för när Max kom vid 7 så reagerade han knappt. Det var så mysigt att ha honom sovandes på mig.

Idag har Jocke jobbat och vi har inte hittat på något speciellt. Efter lunch ringde Max farmor, så han var där ett par timmar på eftermiddagen. Jag kände mig sådär seg, så det blev lite slapp dag idag. Blir inte så jätteslappt i och för sig, när man har en 2-åring som ständigt skriker efter en för att få uppmärksamhet...

Det är säkert fullt normalt för en 2-åring att skrika och söka uppmärksamhet. Men i Leos fall så måste man försöka hålla honom på bra humör när han äter, vilket han gör en timme i taget! Skulle han bli väldigt ledsen under den tiden så kommer han att kräkas, punkt slut! Han vill ha olika saker hela tiden och leker/läser med dem i ca 5 minuter.. Han skriker för att vi ska hämta saker, för att vi ska ta tillbaka dem och tar det lite för lång tid så slängs grejorna i golvet! Han märker att vi reagerar om han skriker, så därför skriker han väldigt mycket... Säger vi till honom lite för hårt så blir han ledsen och då kräker han...

Vi hade riktigt flyt i december och början på januari med flera kräkfria dagar, men det är längesen nu... Nu är vi inne i en tråkig fas igen, senaste veckan har varit över 150 ml per dag. Det är därför väldigt skönt att vi har fått utskrivet Minimax som vi kan ge honom för att försöka få i honom mat.
Jag blev faktiskt förvånad över att han hade gått upp så pass i vikt eftersom han har kräkts en hel del. Jag antar att det har hjälpt att ge minimax och gröt!

Nu känns min hjärna som en enda gröt, så jag ska avsluta här och gå och lägga mig.


Paketöppning

Smakar tårtan

En av tårtorna

Låg och mös i soffan i morse

3 hade något att säga!:

Katharina sa...

Tårtan ser god ut,vad är det?:)

Eloge till er,visst man måste orka men jag förstår om ni ibland bryter samman och säger till honom lite hårt...det är inte lätt.Men ni kämpar på bra:)

kram Katharina

Bloggmamman sa...

Haha, vad söt han är Leo med sin docka! Och att det var Axel som gett upphov till den är ju extra kul :) Ja, ni kämpar verkligen och det är så roligt att Leo går upp så bra i vikt trots kräkningar. I morgon får vi vår dom...! Även om Axel ser långt ifrån mager ut är det där med mat en ständig kamp...En del dagar funkar ingenting och andra äter han hur mkt som helst... Kram till hela familjen!

Beatrice sa...

@Katharina: Det är vanlig tårtbotten, fylld med jordgubbar/grädde på ena lagret, banan/grädde på det andra lagret. Sen är det chokladgrädde runt tårtan. Riktigt god var den.