BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

torsdag 17 februari 2011

3 timmar sjukhus!

Jag trodde Leo var frisk från sin förkylning, men jag började tvivla när jag hörde hur han lät när jag gick och la mig. Han lät som om han hade ordentligt med slem i halsen. Efter ett tag så vaknade han och det lät som om han skällde...krupp! Så jag gick upp med honom, så att han fick inhalera lite pulmicort. Sen gick vi upp på ovanvåningen och la oss. Det tog bara ett tag, sen fick vi gå ner igen för lite mer inhalering. Denna gången fick det bli airomiren. Han hade svårt att andas, det märktes. Han lät som en säl eller en skällande hund! Det blev lite bättre efter inhaleringen och vi kunde sova en liten stund, sen var det dags igen. Då gick vi in i duschen och satte på duschen på det varmaste. Sen satt vi en stund i värmen tills han andades normalt igen. Sen fick vi sova en stund till innan det var dags att vakna. Så natten var väl ingen höjdare, fast jag tycker mest synd om Leo!

Idag var det dags för ett besök hos hjärtläkaren igen. Senast vi var där så hade läckaget i klaffen ökat något så läkaren ville ha en extra koll lite tidigare än vanligt. Först var det EKG, som vanligt, och sen upp på barnmottagningen. Vägningen visade, som väntat, en viktnedgång igen. Eftersom han har varit förkyld i ca 2 veckor så hade jag faktiskt ställt in mig på en ännu större viktnedgång. Den 17/1 vägde han 9460 g, idag visade vågen "bara" 9175 g, så det är ju ca 300 g ner. Längden var 83,4 cm så det var ju i alla fall 4 mm längre. Alltid något! =)

Som vanligt så skulle det tas syresättning och blodtryck och det tycker inte Leo är så spännande, men det går bra eftersom sköterskan sjunger och busar med honom. =) Både blodtryck och syresättning låg lite lågt, men han var lite kall så vi skulle försöka lite senare. Läkaren tyckte som vanligt att det var konstigt att han hade gått ner så mycket och att det verkligen inte var bra. Han är en mycket bra läkare och bryr sig verkligen om sina patienter så han kan bli lite uppjagad ibland...
Efter att vi hade pratat lite så var vi överens om att förkylningen hade gjort sitt till och att han skulle hjälpa till att skynda på remisserna för ph-mätning och gastroskopi.

Ultraljudet gick bra, läckaget var möjligtvis lite mindre idag, men det kan bero på att han är lite "urvätskad" efter förkylningen, dvs att han är lite uttorkad eftersom han kräkts mer och då blir blodtrycket lägre och även syresättningen...
Det är ett balanserar kretslopp i kroppen och med hans hjärtfel så är det viktigt att han inte blir för uttorkad för det påverkar hjärtat! Blir han för uttorkad så måste han läggas in och få dropp, som tur är så har han klarat sig bra denna vintern. Det är alltid skönt att slippa ligga på sjukhus.

Eftersom läckaget i klaffen har börjat öka så smått så ville läkaren att det skulle tas ett sk "sviktprov" på Leo. Ett blodprov som de kan ha som referens ifall han skulle bli värre.
Vi passade även på att prata med dietisten, läkaren ville det eftersom Leo hade gått ner i vikt. Dietisten och jag var överens om att det inte är så mycket vi kan göra mer än det vi gör för tillfället. Jag frågade om vi inte kunde få prova Minimax och ha som "extranäring" till Leo och det var helt ok. Vi provade minimax när han var liten, runt 6 månader, men då kräktes han direkt. Nu efter att ha provat alla möjliga olika sondnäringar, mjölkfria bla, så vet vi att han inte är intolerant så det kan vara värt att prova minimax igen.

Det tog inte slut där... Efter att ha varit runt och gjort EKG, UKG, vägning/mätning, pratat med dietist och tagit blodprov, så var det ett ställe till: dagvården. Vi behövde en ny knapp, jag fick byta för ett par dagar sen när den gamla gick sönder. Vi måste ha en i reserv så vi fick en ny, sen behövdes det vanliga: aggregat och sprutor! Så efter 3 timmar så var vi på väg hem igen! Både jag och Leo var rätt så trötta efter det...

Resten av dagen har vi tagit det lugnt. När jag hade hämtat Max så ringde han farmor så vid halv 3 så hämtade hon honom. Nu laddar jag inför kvällens träning, den första på 2 veckor! Snacka om att jag kommer vara trött efteråt!

0 hade något att säga!: