BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

söndag 28 november 2010

Summering...

I torsdags var det städdags. Jag skulle röja rummet på ovanvåningen som mamma och pappa ska sova i när de är här. Allt har bara ställts in där. Det tog ett par timmar men sen såg det riktigt bra ut. Vi passade även på att ta fram julgrejorna från vinden. På kvällen var det träning som vanligt. Det var en hel vecka sen sist (jag brukar träna både tis och tors) så jag var riktigt seg när jag kom hem.

I fredags var jag och Leo på hörselmottagningen. Vid en läkarkoll för ett par månader sen så såg en läkare att hans trumhinnor buktade så de ville följa upp det eftersom hörseln är viktig för talets utveckling.
Först var det ett hörseltest, ett sådant man gör på nyfödda. Detta innebär att han bör sitta tyst och stilla i ett par minuter... Det behövs bara en hjärncell för att inse att det blir svårt! Dessutom andades Leo tungt vilket gjorde det ännu svårare. Så resultatet blev kanske inte helt sanningsenligt.

När det var dags för läkarbesöket, ca 45 minuter senare så sa hon att de har en tabell med 5 olika frekvenser som barnen ska få grönt på. Han hade fått grönt på 2 och egentligen vill de ha minst 3. Men med tanke på att hans resultat med största sannolikhet beror på att han hade pratat lite och andades ganska tungt, så var de inte så oroliga. De menade på att de två frekvenserna som han hade "klarat" var de viktigaste för talets utveckling. Dessutom har vi inte sett några indikationer på att han inte skulle höra bra.
När läkaren hade rensat hans öron (det var läskigt!) och tittat på trumhinnorna, så ville hon konsultera en kollega. Hon tyckte att allt såg bra ut men hon trodde att Leo har haft vätska bakom trumhinnan och att det nu hade läkt ut. Hennes kollega kom fram till samma sak. Så öronen såg rätt så bra ut.
De vill se honom igen om 3 månader för att följa upp det och se så att all vätska är borta.

När jag kom hem så gjorde jag pannkakor till oss. En stund senare hämtade farmor huliganen, de skulle iväg och åka pulka. Så jag och Leo hade ensamtid.

När Jocke kom hem så försvann han och Max upp till farmor och farfar. De har köpt ny tv så han skulle hjälpa dem med inställningar och box. Jag hann nästan se halva Idol innan de var hemma. Måste ju höra Jay!

Natten sen var faktiskt helt ok. Leo vaknade vid 6 och var ledsen så jag gick upp med honom. Han kom inte riktigt till ro så jag gick upp med honom och la mig i syrrans säng eftersom hon inte var hemma. Vi somnade vid 7 och sen vaknade vi inte förrän klockan var över 9! Det var helt underbart att få sova så länge! Annars går jag upp senast 7.

Jocke och Max gick iväg upp till farmor o farfar för att försöka få rätt på tv:n så jag och Leo mös tillsammans. Mycket gos och kramar. På eftermiddagen så skulle Max och Jocke på kalas i Rydebäck för Jockes bror och brorson. Jag stannade hemma med Leo eftersom det blir så rörigt med mat/kräk och så var det mycket folk. Jag och Leo tog en 40 minuter lång vagnpromenad i det härliga snövädret.

Jag började så smått att plocka fram adventsstakar och julgardiner när de var iväg. Den riktiga julstämningen infann sig inte direkt. Jag som brukar älska att plocka fram jul-sakerna...
Men fram kom dem och det blev himla mysigt med en gång.
Sen kom den ultimata julfilmen: Tomten är far till alla barnen! Jag älskar att se den filmen när det börjar närma sig jul.

Idag har vi varit på Max´s gympa-avslutning. De var superduktiga. De hade hinderbana och sjöng och dansade. Max var med på allt. Efter gympan gick vi till affären, där fick han glass av farmor och en tidning av oss. Är det avslutning så är det. Sen valde han lunchen också, pannkakor! =)

Efter lunchen så gick Max och jag till pulkabacken. Det snöade ordentligt under hela den timmen vi var ute. Innan vi gick in så busade vi rundor i trädgården. Jag gjorde snöänglar, vi hoppade och rullade oss i snön och kastade lite snöbollar. Helt underbart väder.
Just nu är vädret helt underbart. Det är kallt men friskt. Snön ligger kvar och det snöar ofta! =)


Försöker stå på händerna!

Fick present av tomten! En chokladkalender,
nu har han bara 4 stycken...

1 hade något att säga!:

Mickis.H sa...

Hej!
Det skulle vara skönt att ha en peg så det känns inte så jobbigt. Känns som ett bakslag nu när hon ätit själv så länge men det är bara att kämpa på :)

Hon hade inte gått upp så mycket som jag trodde. Gav henne lactulos imorse eftersom hon varit lite hård i ett par dagar. När vi kom hem i em fick jag byta 2 rejäla blöjor. Tyckte att 100g viktökning var lite mycket sen igår. Ska till läkaren i Borås om 1,5 vecka så upp till bevis om hon gått upp. Hoppas på det :)