BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

torsdag 4 november 2010

Bra dag!!

Det har varit en riktigt bra dag idag. I morse hade vi tid på sjukhuset med Leo redan kl 9. Jag fick i honom en flaska mat innan vi åkte. Sen tog jag med en eftersom det nog skulle bli lite väntan. När vi kom dit så tog de en vikt och så fick han EMLA-plåster. Vikten var tyvärr som jag trodde, neråt. Han vägde 9,2 den 6/10, nu en månad senare väger han 8,9 kg...
Nästa anhalt var röntgen, efter lite väntan (som alltid) så fick vi komma till. Leo tyckte det var skittråkigt och jobbigt att ligga stilla så länge (30 sekunder ca) så jag fick ha hjälp av en sköterska.
När röntgen var gjord så gick vi upp på barnakuten igen. Efter en stund fick vi träffa doktorn. Det var en doktor som vi har haft att göra med tidigare och jag gillar henne. Hon lyssnade på honom och tittade i öronen. Han var röd i båda öronen men ingen öroninflammation. Ordinationen blev nässpray! Och vid minsta misstanke om öroninflammation så skulle vi rusa in med honom så han kan få penicillin.

De snodde 2 hela rör med blod från honom. Eftersom han hade haft EMLA-plåstren så kände han inte att de stack honom. Han satt så fint i mitt knä. Rörde sig knappt ur fläcken. De tog så pass mycket blod eftersom de skulle kolla "allt". Snabbsänkan, trombocyter, levervärde mm mm. Det är väldigt skönt när de kollar allt! Speciellt eftersom han bör vara riktigt frisk inför kat:en eftersom den till viss del ligger till grund för operationen.

Eftersom det skulle ta ca 1 timme för provsvaren så fick Leo äta och vi gick ner i kafeterian. Jag köpte en macka och en korsordstidning. Efter att mackan var uppäten så satte vi oss i soffan i hisshallen vid barnakuten. Leo hade fullt upp med att hälsa eller vinka på alla som skulle till lasarettsrestaurangen som ligger bredvid. Själv satt jag med min tidning.

Efter en timme så gick vi tillbaka. Proverna var bra, ingen infektion. Röntgensvaret hade inte kommit så vi gick ut i soffan igen. =)
Efter en stund kom doktorn ut med svaret. Naturligtvis hade slangen flyttat på sig! Den låg i magsäcken, längs kanten. Men eftersom vi ändå ger maten i magsäcken så brydde de sig inte om att göra något med den. Hade den legat i matstrupen igen så hade de tagit ut den och satt en vanlig knapp som bara går in i magsäcken.

Träffade dietisten som hastigast, hon hade lämnat lite ny mat som vi ska prova. En mat som tydligen inte är så vanlig längre. Den har använts till svårt sjuka barn med tarmproblem. Får väl se om det hjälper...

Jag blev helt chockad när jag insåg att Leo hade ätit 180-200 ml och inte kräkts! Har inte hänt på länge kan jag säga. Vi ska testa att ge honom ca 200 ml mat åt gången istället för de 400 vi ger nu. Kankse klarar han sig bättre då. Blir bara att man får ge honom mat 5 gånger per dag, inte någon större uppoffring direkt! För hans skull testar jag allt!

På eftermiddagen så var det dags för mina efterlängtade tatueringar!! Jag var så nervös innan, på ett positivt sätt. Jag såg verkligen fram emot det. Jag har velat göra detta så länge nu. Jag hade syrran med mig, hon var lika nyfiken som jag, plus att hon skulle ha en prisuppgift på en tatuering som hon vill göra.

Han hade en skiss klar när jag kom. Han hade ändrat en del från den han hade visat mig för 2 veckor sen. Denna var mycket snyggare, och då tyckte jag att den första skissen var jättefin! Jag och syrran tittade på varandra och nickade i ett! Riktigt läckert var det.

När han väl började tatuera så släppte all nervositet. Det kändes lite, men gjorde inte direkt ont. Vi satt och pratade lite, han var lätt att prata med och det hjälper att fokusera på annat. Det tog inte mer än ca 40-45 minuter så var det klart! Han blev riktigt nöjd själv också, det var skoj att höra.
Studion ligger i Höganäs och heter Old Glory Tattoo och killen som har den heter Jon.

Gör jag någon mer tatuering så går jag direkt till honom! Duktig, seriös och skittrevlig! =)

När jag kom hem, med plast om båda handlederna så undrade Max vad det var... Tror inte han förstår att det sitter där för evigt nu! Som jag sa till honom: Det är mina älskade busungars namn! ♥

Jag vet inte riktigt vad Jocke tycker. Han tycker att tatueringar är helt onödiga, men jag tror att han tyckte den var fin. Å andra sidan är det jag som ska vara nöjd, och det är jag!! Riktigt nöjd!

Ligger bilder på fb, men eftersom plasten ska sitta kvar till imorgon så kommer det finare bilder här imorgon.

1 hade något att säga!:

Nilla sa...

Genom plasten såg de jätte bra ut!